Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Pa vecina njih ulaze cele godine po malo novca u zemlju a na kraju godine te iste pare im se vrate na gomili pa im to dodje kao neki vid stednje.I uglavnom imaju neki drugi izvor prihoda.

Nema usluga ni približno kao pre samo par godina.Svi kupuju traktore i priključke i samim tim se smanjuju usluge.Ne plaćaju ljudi sve usluge.Najviše se plaćaju setva pneumatskim sejalicama,kombajniranje i branje.Ostalo gro ljudi rade sami,a ovi što ne rade imaju male površine da bi se neke dobre pare na tim uslugama zaradile.Ja gledam da održim kvalitetom i konkurentnom cenom svoje stare mušterije,a one uvek povuku i po koju novu.

ja tanjiranje idem 80e drugi prohod 40e vlacenje 30e a setva 35e kosenje 40e branje 90e a vrsaj deteline 120e oranje isto 120

Kod ujaka u selu je 1000din setva ima 2 coveka koji seju za te pare,a nama ce sejati kukuruz covek koji nam godinama seje i cenu jos ne znamo kad saznam javim,a soju seje clan miroslavjovanovic78 i to ce se prelomi. :D

Kod nas se nezna cena uopste svi cute i prave se ludi niko sa cenom da izadje a seju bez cene posle mogu da odvale koju hoce cenu.

Čovek koji meni seje kukuruze mi je rekao cenu za ovu godinu, 1300 din/kj.

Evo saznao sam od njih nekoliko njih dvojica seju po 1000 dinara kazu njima novci trebaju jedan sa mahindrom drugi sa imt 558.A ko ima i vise da se poseje idu i po 800 dinara:sta: Mislim da su pustili cenu jer su prosle po 1200 sejali.Jedan seje sa rusom 892 i sa majevicom sestorednom za 1500 jedan sa imt 539 za 1500 i ja sam odlucio za 1500 a za druge neznam jer stvarno puno ima pneumatskih sejalica a 6-7 ljudi ide usluzno seje najvise.

ja isto puno radim usluge,sejanje 1800 din.po jutru,kultiviranje 1800,razbacivanje vestaka 1000.sad jos razmisljam za prskanje,prosle godine prskao za 1000 din.ove cu naj verovatnije oko 1200,1300

Veljo sa tim cenama dosta ti da nađeš dvojicu sa po 10 ha da im radiš sve i ti si na konju.
Kod nas osim kombajniranja i krunjenja skoro da se i ne rade usluge.
Ja radim samo komšiji i cena je za setvu džabe za berbu badava.

Pa i kod većina ima svoju mehanizaciju ali se evo desilo da mojoj staroj mušteriji rikne traktor pre setvospremiranja.Za sve operacije je zvao mene i super sam prošao.Imam i par mušterija koji apsolutno nemaju ni jednu mašinu i sve im ja odradim.Znači kad i kako radim svoje tako radim i njihovo.Koje seme ja kupim od tog sejem i njima.Tako već funkcionišemo par godina i ljudi su zadovoljni jer kako kažu sve je odrađeno na vreme i kvalitetno.

Za krunjenje vise nema posla uzluznom u selu jer je covek pre 2g od prilike kupio nov krunjac iz Beceja na kom ne treba da se "hrani" i ima levator do prikolice za cokanje tako da smanjuje broj radnika,moze jako puno da okruni i svi zovu njega tako da o krunjacu ne razmisljam da ga kupim.
Covek koji nam godinama seje kukuruz 4 rednom OLT-ovom sejao je i ove godine za 1300din/kj.

Moze li mi neko reci cene tanjiranja (dva prohoda) i sadnje kukuruza po ha, juce sam tanjirao a danas bi trebalo da sadim i da se raskusuramo. Ja planiram tanjiranje za 9000 a sadnja 6000, pa pitam za savet. Pozeljan brz odgovor.

Nazad
Vrh