Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Kod nas verovali ili ne jedan čovek iz Melenaca ne bih da ga pominjem vrše kruni po 2000din/jut ili lancu jedini uslov je da predaš kod njega u silos tj, ne u njegov već Kostićev.

LJudi jer kod vas neko presuje slamu,jer tu spada ta cena od 5000 din,kj ili samo vrsidba?Posto kod nas je 12000 bez baliranje slame a 15000 sa baliranje,ali su vase njive i nase ko bog i sesirdzija.:osmeh:

A šta je loše u tome što neko vrši po 2000din/KJ ili čak za džabe.Pa nemamo mi svi kombajne tako da je dobro da je cena što niža.Svako ima voju računicu i radi po njoj ,a ne kako drugi hoće ili rade.

Pa dobro sa tom cenom se nece sigurno obogatiti ali ce imati za ratu za kredit.Jer u biti ko ima preko 50jutara taj ima i kombajn bar univerzala ako nista drugo,ima pola zita pola kukuruza kukuruz obere beracem tako da ne ostane puno za kombajniranje, retki su koji nemaje,a ti stoi rade preko 200-300 -500 pa nemaje svoj kombajn cekaju povoljnost pa da kupe novi ili im rade za sitne pare pa im ni ne vredi bahcati se sa kombajnom.Jer neko ko je dao 100+ hiljada evra bolje ce raditi i za 20e ili 6-8% od ovrsenog nego da mu kombajn stoji i da strepi svake pola godine ili svaki mesec zavisi kako placa kredit da ce mu doci i odneti kombajn jer uglavnom je to lizing...
Ovakva je situacija kod nas,no naravno ima koji rade i za 50e i 60 samo pitanje kolko imajeposla,ali oni nece da pale kombajn bez toga,sto je i u redu akooces oces ako neces njemu to nije neophodno,pa bolje ce stojati nego da zaradi sicu.

Znam ja jednog decka iz sela koji radi preko 100kj zemlje pa nema kombajn jer je sam u kuci od muskih,nema vremena da ga spremi,dok plati malo spremanje,malo vozaca dodje mu jeftinije da plati nekom da mu ovrsi a taj ko mu vrsi radi mu jeftinije nego kad ide na sitno i svima lepo.

Za 4000 vi i vrsite prevoz?

Nevrsim sa prevozom tu cenu ja sam rekao ta cena a prevoz posebno ja cu za 4500 terati a prevoz se naplaciva ima ljudi koji dosta brljaju sa cenom kao razlog nezaposleni su i to im je kao lep prihod pa hvataju kao kolicinu samo neznam koju kolicinu kad ima dosta kombajna ove godine za 3 dana ce sve biti opajano.Uglavnom vecina mudro cuti nezna cenu usluge ali ce biti povoljno da navuku a kad dodje naplata sve se placa.

Pa ja radim skoro 100 Kj i nemam kombajn,a kosim svu komplet površinu.Ko da bolju ponudu i ima bolje spremljenu mašinu taj kod mene radi.

Sad ce opet kukanje kao i lane pred zetvu,na kraju su svi isterali kombajn i dobili lepe pare,tj kod mene je bilo 300kg zita sto nije malo,optimalna cena je bila nekih 20din/kg da ne kazem ko je imao para mogao je da saceka pa proda to zito po 30din/kg.

Pored svog kombajna da vam bude jeftinije da platite nekom drugom da vam uradi. :sta: To su gluposti koje mogu samo na ovom forumu da se pišu ili pročitaju.

@Matic bas i ja to razmisljam mnogo je to pametno i korisno imati svoj kombajn cuvati ga pod supom i placati drugom kombajneru da vam vrsi ... odlicna stvar.

Ako ima neko kome se ne isplati da tera kombajn za 300kg zita nek mi ga pokloni a ja cu mu za uzvrat vrsiti ni naftu ne mora da mi da.

Imao sam ja musteriju kao da mu radim nekih 120 jutara soje na 4 mesta prosle godine kao nema setnje puno sipao bi on i gorivo pa bi prebili to kao nakraju i ja mu se ponudim za 4000 nista me ostalo nezanima.On kaze kao ima ponudu za 3000 je reko jel ti to mene zaj... a ne eto kad bi ti isao za jedno 2000 ja cu ti sipati naftu odgovaralo bi mu i ja ga otkacim.
Uopste mi nije nuzno ja kad odem da kupim deo neki ili kais ili benzinsku pumpu niko me nepita koliko to kosta.I kad nismo imali kombajn cenio sam prvenstveno kvalitet te usluge negledajuci cenu u dinar.

Nazad
Vrh