U okviru je teme pa može i ovde da se piše slobodno.Bubu upoznao sam te ljude što imaju tog Zmaja 780.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dulebdp je napisao(la):ja takodje imam traktor,2 pluga,drljacu ,spremac,2 prikolice ,rastrivac vestaka,spartac.. nemam berac i prskalicu ,ali zato svu osnovnu pripremu odradim na vreme i sto je najvaznije ne molim nikoga isto sam povecao prinos za20-30% njive su mi mnogo cistije i lakse za oranje i pripremuivanm je napisao(la):Глупо ми је да теби причам шта је теби добро. Нормално да си се прерачунао и имаш рачуницу. Уосталом и ја сам био у твојој кожи до пре 6 година, али сам ипак купио нешто основне своје механизације и већ друге године имао итекако резултата.
Не убеђујући те у било шта, само наводећи свој пример да ти покажем где грешиш. Имам 20 ланаца земље, купио сам Раковицу 60 (3000 ЕУ), двобразни плуг Леопард (200ЕУ), сетвоспремач (450ЕУ)>>ово је половно Прскалица (500ЕУ-НОВА), растурач вештачког 300ЕУ. Све укупно 4400ЕУ!!, а не 10.000 . Шта ће ти сејалица кад ћеш сетву годишње плаћати 200ЕУ.Када да се отплати?
Овим што имам -поорем на време и како треба, спремим на време и како треба, растурим вештак на времем и како треба, а не кад неко хоће или кад "заврши своје". Само тиме сам после 2 године има принос који је био 30% већи, њиве боље урађене и које се мнооого лакше ору. Туђа рука свраб не чеше, а колико сам у праву сазнаћеш тек када будеш пробао.
steva 1984 je napisao(la):Kako izgleda jel ima kao neka kombinacija podrivaca,razrivaca ili obicne opruge?
zorancile je napisao(la):Bubu, pošto jedini u selu imaš germinator, možeš da napraviš cenu kako hoćeš.
Mislim da bi cena trebala da bude kao za tanjiranje (i za nijansu skuplje). Otprilike je ista težina i brzina rada?