Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
e tek sad nece biti para!Kod mene se vec pominje cena baliranja oko 35din. po bali.pujol je napisao(la):Ja mislim da ce ove godine usluge biti skuplje barem od 10-15 procenata jer je nafta otisla u
gogo je napisao(la):kod nas je frezanje 10-15e za ar,baliranje 0ko 0,40-0,45e... tj bilo prosle god.
Po meni ovo nema logike...Zoran Kostović je napisao(la):Kod nas je berba kukuruza koštala od 15000 din/ha, za jednoredne a 17000 din/ha za dvoredne (samohodne). Kod nas nema dvorednih, vučenih.
Žetva strnina od 12000 do 15000 din/ha.
Prskanje 2500 din/ha.
Setva od 4 do 5000 din/ha, uglavnom pneumatskim sejalicama.
oldtimer je napisao(la):gogo je napisao(la):kod nas je frezanje 10-15e za ar,baliranje 0ko 0,40-0,45e... tj bilo prosle god.
Jel si ti to dobro napisao 1500 eura za hektar??
Pa cime vi frezate?? Bagerom iz Kolubare
Zato sto dvoredni bez obzira da li je samohodni ili ne, ima veci ucinak = manje vremena = manja potrosnja = manjeZoran Kostović je napisao(la):Zašto?
Nek bude i nisko leteci , berba je berba a dvoredni je skuplji za odrzavanje a i pri kupovini , dvoredni manje gazi pa je mozda zato pogodniji za berbuivan610988 je napisao(la):Al zato imate beneficija. Nazalost tako je sa mnogim stvarima u Srbiji... Kod nas je dvorednim islo, mislim, 7-8 000 a jednorednim oko 12-13 000.
Potpuno si u pravu, zato taj sto tako radi i kuka kako nema racuna da radi, muci se, a takvih je mnogo. Kolko da naplatis coveku kad te zovne da mu posejes 20ari sa mehanickom dvorednom sejacicom, a njiva u obliku slova S (Nije bukvalno ali slicno) Ne mogu da mu naplatim 400-500 din, nemam racun da upalim traktor i da idem u njivu za toliko.bojcetic je napisao(la):@VetMed
Kako se isplati po tim cenama da se proizvodi bilo sta? Dati za setvu 8000din , a tek za branje 18000. Taj kukuruz treba da rodi kao na reklami 16t po hektaru da bi bio isplativ...
Rale 83 je napisao(la):Nek bude i nisko leteci , berba je berba a dvoredni je skuplji za odrzavanje a i pri kupovini , dvoredni manje gazi pa je mozda zato pogodniji za berbuivan610988 je napisao(la):Al zato imate beneficija. Nazalost tako je sa mnogim stvarima u Srbiji... Kod nas je dvorednim islo, mislim, 7-8 000 a jednorednim oko 12-13 000.