Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

N.A. zlatno pravilo glasi ili naplati punu cenu ili nemoj uzeti nista pa cak i naftu :ppozdrav:

pujol je napisao(la):
Ja mislim da ce ove godine usluge biti skuplje barem od 10-15 procenata :bravo: jer je nafta otisla u :nono: :nono:
e tek sad nece biti para!Kod mene se vec pominje cena baliranja oko 35din. po bali.

cena baliranja je bila od 25 do 27 din. po bali, ili 4 bale za euro.A ove godine,mislim da nece ici ispod 32 do max 35 din.

Pozdrav svima na forumu. Vidim da se cene usluga drasticno razlikuju u Vojvodini i juzno u ostalim delovima Srbije. Kod mene npr. nema velikih parcela za obradu, ko ima parcelu od 1ha za obradu to je premija i taj ima mehanizaciju i obradjuje sam sebi, tako da za usluznu obradu ostanu uglavnom one male pa i ne cudi zasto su skuplje usluge obrade. Oranje je recimo kod mene oko 100 - 150e/ha u zavisnosti kakva je zemlja, da li je parcela pravilna, da li je ravna. Malo ljudi ima berac pa se branje naplacuje od 15000 -18000 din/ha. Setva je oko 7000 - 8000 din/ha ali su sve sejacice mehanicke, dvoredne. Vidim da se siliranje naplacuje po ha, kod nas to svi rade po prikolici, posto su sve prikolice 3t, jednoosovinke sa drvenim nastavcima i u njih stane oko 3200 kg silaze. Cena po prikolici je prosle godine bila oko 20-25e. Da li jos neko naplacuje siliranje po prikolici i koje su kod vas cene? Hvala unapred.

@VetMed
Kako se isplati po tim cenama da se proizvodi bilo sta? Dati za setvu 8000din :sta: , a tek za branje 18000. Taj kukuruz treba da rodi kao na reklami 16t po hektaru da bi bio isplativ...

Kod nas je berba kukuruza koštala od 15000 din/ha, za jednoredne a 17000 din/ha za dvoredne (samohodne). Kod nas nema dvorednih, vučenih.
Žetva strnina od 12000 do 15000 din/ha.
Prskanje 2500 din/ha.
Setva od 4 do 5000 din/ha, uglavnom pneumatskim sejalicama.

Zoran Kostović je napisao(la):
Kod nas je berba kukuruza koštala od 15000 din/ha, za jednoredne a 17000 din/ha za dvoredne (samohodne). Kod nas nema dvorednih, vučenih.
Žetva strnina od 12000 do 15000 din/ha.
Prskanje 2500 din/ha.
Setva od 4 do 5000 din/ha, uglavnom pneumatskim sejalicama.
Po meni ovo nema logike...

oldtimer je napisao(la):
gogo je napisao(la):
kod nas je frezanje 10-15e za ar,baliranje 0ko 0,40-0,45e... tj bilo prosle god.

Jel si ti to dobro napisao :sta: :sta: 1500 eura za hektar??
Pa cime vi frezate?? Bagerom iz Kolubare :haha:

Covek je verovatno mislio na freziranje motokultivatorom, manje vocnjake, vinograde, baste...
Post je spojen: [time]1298887234[/time]

Al zato imate beneficija. :bravo: Nazalost tako je sa mnogim stvarima u Srbiji... Kod nas je dvorednim islo, mislim, 7-8 000 a jednorednim oko 12-13 000. :ppozdrav:

ivan610988 je napisao(la):
Al zato imate beneficija. :bravo: Nazalost tako je sa mnogim stvarima u Srbiji... Kod nas je dvorednim islo, mislim, 7-8 000 a jednorednim oko 12-13 000. :ppozdrav:
Nek bude i nisko leteci , berba je berba a dvoredni je skuplji za odrzavanje a i pri kupovini , dvoredni manje gazi pa je mozda zato pogodniji za berbu

Jedna od prednosti samohodnog berača je i to što nema potrebe za prosecanjem dva reda za prvi prolaz. To kod nas zna da bude problem jer postoje parcele dugačke i do 500m. a vrlo uske.

bojcetic je napisao(la):
@VetMed
Kako se isplati po tim cenama da se proizvodi bilo sta? Dati za setvu 8000din :sta: , a tek za branje 18000. Taj kukuruz treba da rodi kao na reklami 16t po hektaru da bi bio isplativ...
Potpuno si u pravu, zato taj sto tako radi i kuka kako nema racuna da radi, muci se, a takvih je mnogo. Kolko da naplatis coveku kad te zovne da mu posejes 20ari sa mehanickom dvorednom sejacicom, a njiva u obliku slova S :haha: (Nije bukvalno ali slicno) Ne mogu da mu naplatim 400-500 din, nemam racun da upalim traktor i da idem u njivu za toliko.

Rale 83 je napisao(la):
ivan610988 je napisao(la):
Nek bude i nisko leteci , berba je berba a dvoredni je skuplji za odrzavanje a i pri kupovini , dvoredni manje gazi pa je mozda zato pogodniji za berbu

Bez obzira. Ne pije ti to vodu... To sto je skuplji pri kupovini treba upravo njegov ucinak da otplati a ne cena berbe. Po cemu je to toliko skuplji za odrzavanje? Al nema veze...

Nazad
Vrh