Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Ja mom kombajneru platim u kabini...nikad ali nikad me odbio za vrsidbu...verovatno navedenog razloga...inace ja za mojim musterijama cekam i po par meseci,ali...to ide na njihov obraz!

oranje 5000 din
setvospremiranje, jedno jutro jedan prohod 1500 din , jedno juto dva prohoda 2000, vise od dva jutra u parceli 1700 dva prohoda
Setva 1500 din po jutru
spartanje 1500 din po kj
pskanje 1500 din prskanje izbegavam prskanje

Pa to su cene od proleca 2010 i radim nekako sve usput kada i moje spremam pa se onda uklapam sa dizelom u kalkulaciji .
S tim da se d2 nabavlja na crno pa sam malo konkurentniji sa cenom od drugih , recimo jesenas sam i orao za 4200 ali dosao covek sa 20 kj pa stacu malo popustio sa cenom a sitno jutro dva 5000 din
A sad posto je d2 110 dinara i kukuruz 2000 din mislim da cu da dignem cene usluga sve za 30 posto

isidor je napisao(la):
Pa to su cene od proleca 2010 i radim nekako sve usput kada i moje spremam pa se onda uklapam sa dizelom u kalkulaciji .
S tim da se d2 nabavlja na crno pa sam malo konkurentniji sa cenom od drugih , recimo jesenas sam i orao za 4200 ali dosao covek sa 20 kj pa stacu malo popustio sa cenom a sitno jutro dva 5000 din
A sad posto je d2 110 dinara i kukuruz 2000 din mislim da cu da dignem cene usluga sve za 30 posto
Da li je moguće da lik koji ima 20kj za zimsko oranje nema svoj traktor?? :sta:

Ima takvih,medju nama je jedan na forumu koji radi blizu 30kj kao sekundarno zanimanje i nema vremena za oranje pa plati,ali ima svoju zemlju.

Da mogu ce je jer radi samo duvan po 15 kj godisne i nece da se petlja sa oranjem vec sve placa a ima svoje traktore Pa recimo neki povrtari sto imaju po 20 kj samo povrca i nemogu da stignu od posla da urade sve pa onda zovu da im se ore i sprema

cukaneca je napisao(la):
isidor je napisao(la):
Da li je moguće da lik koji ima 20kj za zimsko oranje nema svoj traktor?? :sta:

Pa šta je tu čudno kod mene je na oranju bila potrošnja nafte od 25-30 l. po kj. samo da mi je bliže i ja bi mu platio iako imam četiri traktora orača koji vuku po dve brazde 2x35 cm. ::traktor1:: :ppozdrav:

Nazad
Vrh