Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

novica je napisao(la):
samo ti maticu beri ,a ovi sto imaju berace a ne beru vec placaju znaci da su skurcali :haha: :haha: :haha:
Pitanje i dali ce platiti :cao:
Post je spojen: [time]1288102326[/time]
Nikola jel to u Indjiji cena branja kod nas skoro svi beru po 6000 din a posla imam preko glave dobro mi dosla ova kisa da se malo odmorim :ppozdrav:
Mico pa ja dajem popust na kolicinu ja neberem baste,dobro tebi je lakse da se okrenes :ppozdrav:

Zoran Kostović je napisao(la):
Kod nas je berba jednorednim beracima 15 a dvorednim samohodnim 17000din/ha. Mislim da je malo previse i zbog toga ljudi masovno beru rucno.

:sta: kako to da je jednorednim jeftinije nego dvorednim :sta:

Ja sam poorao 3,5 ha po 100e. niko mi nije platio. Kaze jedan nemam pare kod mene donecu ti dovece, ujutru je pobegao za kraljevo.

Meni rade 4500 din/kj, ostali naplacuju 5000 din/kj.
Nego da pitam, nisam čitao sve postove koliko košta prevreli stajnjak + utovar + razbacivanje, onako orijentaciono. Okolina Zrenjanina.

Kod nas su jako sarene cene.Brljaju na sve strane.Tanjiramo za 2500 dinara po jutru jedan prohod teramo uglavnom nema potrebe za dva prohoda neko za 1800 neko za 1600 za te pare bolje na pecanje da idem :haha:.Kombajniranje soje naprimer 5000 po jutru moj prevoz uz to musterija moze da bira dali ce da secka ili da slamu ostavi jer nenaplacujem secku sve ide u tu cenu.Vise se nezaracunava secka otkad smo doterali klasa u selo i radimo sve u kompletu.A ranije su se pojedinci izivljavali te hoce evre nece oni dinare pa hoce malo nafte uz cenu kombajniranja bas mi drago sto sam razbio to deranje :haha:.Sad svi pocinju da rade kao mi zaokruzeno jer se nakupovalo kombajna u zadnje vreme.Oranje ide od 4000-4500 do 5000 dinara po jutru zavisi od zemljista.Berac nemam jednoredni smo prodali jer krunimo ima ko radi za 4000 ima ko radi za 5000 dinara bez prevoza po jutru.Uglavnom svi se to kao ajde priblizno uklope

kod nas su takodje cene sarene... mi vrsimo kombajniranje 5000din po kj i najvise imamo posla u selu jer radimo sa novim kombajnom(Laverda 255),tanjiranje je 1800 din,sejanje 1200,branje 6000,oranje stvarno neznam koja je cena jer se kod nas slabo ore usluzno. sa ovom cenom nafte :zli:,mehanizacije,rez delova slaba je ::novac::,ali bolje ista nego nista :ppozdrav:

oce poskupiti ove godine usluge?ja sam 2010 naplacivao,sejanje 1500,kultiviranje 1500,prskanje 800,tanjiranje 2500-3500,branje 5500,soja 5000,zito 300kg zita,spartanje 1500,oranje 5000.pricam u kj/jutro/lanac.puno radim usluge,pa ja sebi odredim cenu,ne gledam kako ostali rade,a mogu reci da imam jako puno posla i lepo se zaradi.a oni koji rade skuplje nemaju posla.ako gorivo ode dole kao sto su rekli onda ostajem na ovim cenama.

robert je napisao(la):
oce poskupiti ove godine usluge?ja sam 2010 naplacivao,sejanje 1500,kultiviranje 1500,prskanje 800,tanjiranje 2500-3500,branje 5500,soja 5000,zito 300kg zita,spartanje 1500,oranje 5000.pricam u kj/jutro/lanac.puno radim usluge,pa ja sebi odredim cenu,ne gledam kako ostali rade,a mogu reci da imam jako puno posla i lepo se zaradi.a oni koji rade skuplje nemaju posla.ako gorivo ode dole kao sto su rekli onda ostajem na ovim cenama.

Tako nekako ce biti i ove godine

steva 1984 je napisao(la):
Kod nas su jako sarene cene.Brljaju na sve strane.Tanjiramo za 2500 dinara po jutru jedan prohod teramo uglavnom nema potrebe za dva prohoda neko za 1800 neko za 1600 za te pare bolje na pecanje da idem :haha:.Kombajniranje soje naprimer 5000 po jutru moj prevoz uz to musterija moze da bira dali ce da secka ili da slamu ostavi jer nenaplacujem secku sve ide u tu cenu.Vise se nezaracunava secka otkad smo doterali klasa u selo i radimo sve u kompletu. A ranije su se pojedinci izivljavali te hoce evre nece oni dinare pa hoce malo nafte uz cenu kombajniranja bas mi drago sto sam razbio to deranje :haha:.Sad svi pocinju da rade kao mi zaokruzeno jer se nakupovalo kombajna u zadnje vreme.Oranje ide od 4000-4500 do 5000 dinara po jutru zavisi od zemljista.Berac nemam jednoredni smo prodali jer krunimo ima ko radi za 4000 ima ko radi za 5000 dinara bez prevoza po jutru.Uglavnom svi se to kao ajde priblizno uklope

U lafe pa tisi jaci dobrotvor narodu od Dragina :haha: :haha: Jesili napravio kalkulacije za Stayer
Post je spojen: [time]1293911626[/time]

Rale 83 je napisao(la):
steva 1984 je napisao(la):
Kod nas su jako sarene cene.Brljaju na sve strane.Tanjiramo za 2500 dinara po jutru jedan prohod teramo uglavnom nema potrebe za dva prohoda neko za 1800 neko za 1600 za te pare bolje na pecanje da idem :haha:.Kombajniranje soje naprimer 5000 po jutru moj prevoz uz to musterija moze da bira dali ce da secka ili da slamu ostavi jer nenaplacujem secku sve ide u tu cenu.Vise se nezaracunava secka otkad smo doterali klasa u selo i radimo sve u kompletu. A ranije su se pojedinci izivljavali te hoce evre nece oni dinare pa hoce malo nafte uz cenu kombajniranja bas mi drago sto sam razbio to deranje :haha:.Sad svi pocinju da rade kao mi zaokruzeno jer se nakupovalo kombajna u zadnje vreme.Oranje ide od 4000-4500 do 5000 dinara po jutru zavisi od zemljista.Berac nemam jednoredni smo prodali jer krunimo ima ko radi za 4000 ima ko radi za 5000 dinara bez prevoza po jutru.Uglavnom svi se to kao ajde priblizno uklope

U lafe pa tisi jaci dobrotvor narodu od Dragina :haha: :haha: Jesili napravio kalkulacije za Stayer
Post je spojen: [time]1293886426[/time]

Genijalno... jel vi to orete sa tanjiracom :sta: :haha:
Ne znam da li ces naci negde mesto za 1600 din :haha:

Pa nije mi jasno zasto me zovu pored ovih sto vuku sa brenama i rusevima torpedima.Ima jednog sto sam vidjao po atarima vuce sa Same Iron oko 200 ks kuhn tanjiracu on je ko i ja terao cenu imali smo dosta posla.Stekao sam prvenstveno musterije na kvalitet obrade zemljista a ne pobijanjem cene drugim ljudima ej aj ja cu da ti radim jeftiniji sam.

Stevo jes da su ti cene jake (mislim na tanjiranje) ali problem je kod nas što ljudi ne gledejau kakav je kvalitet obrade.Meni pre 3 godine orao čovek sa rusom 80 ks i uradio sranje nije rus mogao da vuče pa je samo plitko pustio da uradi,jesam malo platio al je bila medveđa usluga.
Zato je bolje i platiti više al da se posao ljudski uradi.

Pa trebao je dvobrazni plug vuci lakse bi mu bilo i manje bi goriva potrosio.Koliko sam ja puta izvrcao 3 brazdu na vogel plugu podsmevali se kao slab rus a kad su prolazili pored njive ti nisi normalan pa njemu nece nista roditi u tom bunaru ,sto ti tako duboko ores...:haha:

Stevo,kakva je to,jel to neka specijalna tanjiraca,kad uradi u jednom prohodu,pa naplatis 2500? :haha:

Nazad
Vrh