Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Mošorinac je napisao(la):
Stevo,kakva je to,jel to neka specijalna tanjiraca,kad uradi u jednom prohodu,pa naplatis 2500? :haha:
Pa skokni do mene najesen pa ces je videti :cao:
Sto da radim jeftinije?Da se zadovoljavam sto ce mi cisto ostati 600-800 dinara nije mi nuzno sebi da uskacem u stomak.Ostace cena i na jesen ta po 2500 :haha:

steva 1984 je napisao(la):
Mošorinac je napisao(la):
Stevo,kakva je to,jel to neka specijalna tanjiraca,kad uradi u jednom prohodu,pa naplatis 2500? :haha:
Pa skokni do mene najesen pa ces je videti :cao:
Sto da radim jeftinije?Da se zadovoljavam sto ce mi cisto ostati 600-800 dinara nije mi nuzno sebi da uskacem u stomak.Ostace cena i na jesen ta po 2500 :haha:
Mi tanjiramo 2 prohoda 80e po hektaru

Kod nas je cena tanjiranja išla od 1500 do 2500 din po k.j za jedan prohod.Ima ko je radio po 3000 dva prohoda.

Kod mene je oranje naplaćivano oko 45evra/kj ali čim su se pogoršali uslovi svi su izbegavali da oru.Nisu dizali cenu nego su jednostavno nalazii izgovore da ne mogu i to je to.

Vlada - Omoljica je napisao(la):
A kako se borite sa naplatom usluga!? Cuo sam da je pravi haos!
Kod mene su izgleda svi ozbiljni i azurni, imam samo jednog koji nije platio i znam da nikad nece :D
Usluga koju sam najvise radio je kombajniranje, radio sam po 4500 din. po jutru i psenicu i suncokret i kukuruz(sa seckom). Mom rodjaku je covek kosio suncokret po 2700 dinara po jutru ( 1 jutro=57 ari 55m), pouzdano znam da mu niko nije poklonio kombajn i da gorivo i delove kupuje kao i mi ostali, covek zna sta hoce :ppozdrav:

Ja uvek imam probleme sa naplatom a sve je gore i gore jer novaca nema.Jesenas nisam nikome hteo da tanjiram a pogotovo da orem jer imam ne naplaćenih para od toga još od pre 2 godine pa što da džabe radim.Išao sam pred novu godinu po selu pa pred božić da tražim moje rođene pare i ništa od toga,svi kažu za par dana a nema nikoga da stvarno dođe.Definitivno prekidam sa uslugama tipa setvospremanje,sejanje,košenje deteline,tanjiranje,oranje,prevoz raznih kultura jer tu para nema.Ostajem na baliranju,vršaju pšenice,soje i branja kukuruza jer tu imam svoje ljude i mušterije koji su veoma pošteni i korektni kao i ja prema njima.

Ja sam uspeo do nove godine da iscupam pare od neplatisa :D.Sad ih samo cekam da se dovuku do leta samo im pokazem prstima jel imas ::novac:: ili nemas ::novac::!Aj da kazu ej druze u krizi sam sacekaj me do tad i tad cekacu a kad mi kaze na njivi ej vidimo se... :zli: sve mi je jasno

Baš tako pa bogte nije mi devojka da se viđamo nego mušterija kojoj radim.Nema nikoga kada treba da plate a kada treba da im uradiš 100 puta na dan dolaze i zovu. :udri:

A de smo mi u toj prici,zapravo ne ja vec moj cale koji svima posteno plati ili odmah prebaci robu ili odnese kad dobije pare(za par dana po obracunu) a kad treba da mu vrse onda ih on juri....Srecom menja se situacija,znaju da plati pa su poceli da beze od neplatisa ka nama postenima.
Jedan nam je vrsio jecam letos dok se nije ni znala cena kaze daj da ja vama vrsim,znam da cete mi platiti. :D

Baća ti najpošteniji u koje spadaš imaju manje površine pa to nije tako strašno ako i ne plate(uglavnom odmah na njivi ili do uveče donesu pare).Problem su oni koji imaju veće površine i plus nagomilaju pozamašne sume.

Ja nemam svoje masine, tako da sve usluge placam i to na njivi! Znam kad bih ja nekom radio, da bih isto zahtevao. Bilo mi je najsmesnije kad sam placao prskanje 2010te. Covek mi je tad prvi put radio i nije mogao doci sebi da sam odmah platio, kaze to mu se nije skoro desilo. Prica mi da ima neke sto ne plate po 2-3 godine, a neki nikad :zli:

Hipoteticki, ja kad bih nekom radio oranje, spremac, ne bih upalio traktor dok ne plati avansno 50% od cene usluge.

Nazad
Vrh