Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

kod mene u selu imam ja i jos njih troje nema nesto mnogo posla ide 3posto od cene kukuruza :ppozdrav:

Kod nas je oranje 100e, tanjiranje 50e, drljacenje 25e, vrsaj 100e,branje kukuruza 100e, baliranje 4000 din,kosenje 2500 do 3000 din,polivanje od 20 do 30 e,setva 2000,prsacenje kukuruza od 2000 do 2500.Sve se cene odnose za povrsinu po hektaru za moje selo posto ima veliki atar a i dosta poljoprivredne mehanizacije.Dok u susednim cene idu navise na primer baliranje se tarifira po bali 20 din a moze da baci od 300 do 500 bala po hektaru u zavisnosti od toga sta se balira ,pa je to pravo dranje.

spremanje 2000,sejanje 2000 kosenje 2000. skupljanje 2000 .tanjiranje 2500 jednom 4000 dva puta.vrsaj 4000-4500.branje 6000.oranje 4000-6000.prskanje 1000.baliranje 30 po bali

Како изгледа ова тема би могла да промени назив у "Колико цените услуге обраде земље" јер је наплата очајна. Синоћ сам буквало "отео" 3000 динџи од једног дужника ::lose::

torpedo je napisao(la):
Како изгледа ова тема би могла да промени назив у "Колико цените услуге обраде земље" јер је наплата очајна. Синоћ сам буквало "отео" 3000 динџи од једног дужника ::lose::
I ja nesto planiram ove nedelje da jurim duznike :haha: al meni stramota da ga zovem da ga podsetim da mi je duzan...

E pa ja sam takve slučajeve i rešio sa suprugom.Kada duže vreme ne plaćaju ja to prepustim njoj.Ona nema dlake na jeziku i pare vrlo brzo dođu.Za sve ima leka ili doktora :haha:

Ima neki lik kod mene u susedno selo staicevo morao je kupiti kombajn jer je zajebo celo selo i okolinu oa niko vise nije hteo da mu kosi.i on nasao resenje

ima i kod nas takvih pa posle kad oni nekom nesto urade a taj mu neplati onda kuku lele

Ja sam imao duznika, presovao sam mu lucerku bilo je oko 1200 bala, i nije mi platio 5 godina, sad kad je trebalo kukuruz da se kruni ja lepo odem i kazem, da bi bio red da odradi posao, a on kaze sta sam cekao do sad, sto ga ranije nisam zvao. Inace covek ima Claas lexion 470, a mene je vukao za bednih 30000 dinara.
DISU MOJI NOFCI ::novac:: :haha:

Kako sam danas bio srecan kao malo majmunce,zovem caleta on se ne javlja nazovem mamu da pitam de mi je cale kaze otisao "malo" da ore familiji pa ce kasnije komsiji jednu njivu da ore i to sve onako na lepe oci sa nasom naftom a oni kad se sete da donesu svoju,. :zli: :zli:
Dobice da ne kazem sta...vi bar imate cemu da se nadate da cete kad tad dobiti pare a on nece nikad. :udri:

Kad je cale dobar pa kao lud ide da im pomaze svima bez pola reci.
Ne lezi u tome sto im pomaze imam jednog ujaka ali mu pomognemo sve u roku a ovima kad dune + ima skoro nov traktor i dao drugom da mu drugi radi zemlju a tog boli lela a moje dvoriste place za jednim novim traktorom. :D
Post je spojen: [time]1297380501[/time]

Nazad
Vrh