diesel d-60
Član
Kombajneri su nekad imali 10% i opet ce kako je krenulo…
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jeste ali samo nekih 2 evra po jutru što je nekih 10% od realne amortizacije.. Realno bi bilo mnogo više ali sam već uračunao 20 evra amortizacije po jutru ratarske proizvodnje sve mehanizacije a ovde se tako valjda tešim da bih kao imao neku zaradu...Да ли је у тих 4100 урачуната и амортизација? Чисто питам, немам намеру да неком рачунам колико ће зарадити, таман посла - не волим ни кад мени неко рачуна. Комбајн нећу купити 1000000% јер за нешто мање од 30 јутара нема смисла. Колико ми кажу цену толико платим и готово. А, са друге стране, не узимам земљу у аренду а своју (још увек) не издајем тако да ми та цена не значи апсолутно ништа.
CX za 94000+ pdv? Jesi ti siguran?Da nije TC 5090?Jeste uzivancija voziti kombajn i jos kad je neki malo noviji, udoban klima nema toliko kvarova prosto milina. Vec sad sam poceo da gledam neke malo bolje, gledao sam na sajmu new holland onaj najmanji tc 4.90 al je verovatno 120.000e plus pdv nisam pitao za cenu, a pre bih uzeo nesto polovno za jedno 100.000e ima do 1000rs tucano 320 i ima sad jedan new holand kao radoslav sto ima 5090 500-600rs vrsalice oko 800 motora 94.000 plus pdv plus prevoz,takav kombajn imaju ovi sto mi rade uslugu i stvarno je dobar. Najverovatnije kad bi kupio takav kombajn radio bi samo svoje, naravno da se to ne isplati ali to bi bilo za svoju dusu da se uziva.
https://www.traktorpool.de/details/Maehdrescher/New-Holland-CX-5090/6492548/CX za 94000+ pdv? Jesi ti siguran?Da nije TC 5090?
Ovo je jako čudno, godište , sati vršalice, motora, cena,kosa 6,1 m. Na tako malo sati je zapeo merdevine kad je išao u nazad, zanimljivo...Mislim da su ti što su kupili 5080 bili kod mene za katalog delova i da im objasnim nešto oko kombajna, cena novog i polovnog kombajna prošle godine i sad je nebo i zemlja, najmanje 30% su poskupeli...https://www.traktorpool.de/details/Maehdrescher/New-Holland-CX-5090/6492548/
Evo ga oglas cena je 93.000e plus pdv plus prevoz i ima 600rs motora a vrsalice 475rs. Uvek bude ovakvih kombajna sa malo sati a duplo jeftinijih od novog tako bi nesto uzeo. Ljudi sto mi rade imaju cx5080 sve isto kao kod tebe samo malo motor slabiji, kupili su ga prosle godine kombajn je 2014 ima do 1200rs uvezli ga iz madjarske mislim da ih je izasao ovde ispod 100.000e sa pdv
Neko je pitao koliko košta za vlasnika kombajna jutro vršidbe, računao sam u petak, mene vršidba i prevoz po jutru koštaju 4100 dinara. Prošle godine je bilo 2980 dinara sve bez mog rada...Ako se bude moglo naplatiti 7000 din sa prevozom, imam ciljanih 2500-3000 din po jutru.
Svaka cast , 100 somica samo za svoju dusu i uzivanjeJeste uzivancija voziti kombajn ..................................a pre bih uzeo nesto polovno za jedno 100.000e..............................kad bi kupio takav kombajn radio bi samo svoje, naravno da se to ne isplati ali to bi bilo za svoju dusu da se uziva.
Ove najave što sam ja čuo su 7000 din minimum a 80 evra maks sa prevozom.Koliko ce biti kod vas vrsidba po kj , ovdje cujem da ako ovako nastavi i 100E ce biti damping cijena vrsenja i prevoza.
Значи на ту твоју већ формирану цијену од пар година не утиче гориво од 1,8е по литри,скупље уље за 30 посто,мазиво за 40 посто, гуме за 80 посто,дијелови неки па и за 100 посто?Slazem se, zato i pitam kakve veze ima odrzavanje sa musterijama? To sto je neko predhodnih godina radio za dzabe nije problem musterije, za onog ko je imao i ima tradicionalno formiranu cenu i ne ide ispod ne razmislja mnogo o troskovima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da kucnem u drvo zasad dobro.Лепо јесте кад имаш с ким.Иначе колега како служи Џондика?
Da uprostim ja tebi, napisao sam ove sezone 150e/ha, do ove je bilo 110e. Nemas logiku da racunas odrzavanje masine u cijenu rada te iste masine? I od kad je gorivo i mazivo odrzavanje? Ne znam sta bi ti rekao, niti cime se bavis i od kad se bavis poljoprivredom ali racunica ti je cudna.[mention]putin [/mention]Da ti uprostim sta sam napisao. Znaci onaj ko je bio glupav i predhodnih godina radio za dzabe samo da bi uradio sto vise je u problemu jos vecem nego sto je bio, a onaj koji je znao da naplati ne sekira se puno za amortizaciju. Ako nije tajna koliko godisnje uradis svega, kada ti je kombajn skup za odrzavanje?! Mislim nema logiku, da radis 150E/ha, a odrzavanje stavka?!
Sent from my iPhone using Tapatalk