Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Neko je pitao koliko košta za vlasnika kombajna jutro vršidbe, računao sam u petak, mene vršidba i prevoz po jutru koštaju 4100 dinara. Prošle godine je bilo 2980 dinara sve bez mog rada...Ako se bude moglo naplatiti 7000 din sa prevozom, imam ciljanih 2500-3000 din po jutru.

Danas dobio par ponuda za zetvu 50 eura po jutru i prevoz gratis do lokalni silosa ili kuci
Na tu cenu dooobro obratiti pažnju na kvalitet posla... Jesenas je drugar koji vodi proizvodnju na jednom velikom imanju plaćao uslugu kombajna. U pitanju su velike parcele. Radili su mu za 50 evra po hektaru + nafta + pdv. I kaže da je posao ubi bože...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Koliko KJ možeš da uradiš za 8 sati?Bez da se forsiraš i da jedeš za volanom?
Od 25-35 jutara, zavisi kakva je njiva i kakav je usev. Uglavnom radimo od 8:30 do 20:00 u letnjoj žetvi, prosek je 3-3,5 jutara na sat. Prošle godine smo postavili rekord, u kalendarskom danu 68 jutara kukuruza. Da se mnogo ne umorimo uradimo oko 40 jutara, radnik oko 35 a ostalo ga ja menjam da se malo istegne, jede itd. Ostatak vremena sam u prevozu. U kamione sam uspeo da skinem 30 hektara pšenice za 11 sati...

7 eura ja plaćam kombajneru tj toliko računamo,pokosimo i njegovo cc 50 kj za naftu.On i održava kombajn ja pomognem kod podmazivanja i izduvavanja.Ne radim više usluge mojim kombajnom.Sad razmišljam da sa mojim idem na male parcele i one preko ruke a da unajmim još 3 kombajna sa prevozom na različitim stranama i završimo sve u par dana.

Na tu cenu dooobro obratiti pažnju na kvalitet posla... Jesenas je drugar koji vodi proizvodnju na jednom velikom imanju plaćao uslugu kombajna. U pitanju su velike parcele. Radili su mu za 50 evra po hektaru + nafta + pdv. I kaže da je posao ubi bože...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Nema kod nas usluga stiglo jos 2 kombajna u selo ,mozda jedno 300 jutara slobodno bez kombajna ali i to je vecina pokriveno rodbinski itd bez para ja tebi ti meni ,ostao ja i drugar kome treba kombajn evo vec par dana me kljuca da kupimo da kupimo .

Neko je pitao koliko košta za vlasnika kombajna jutro vršidbe, računao sam u petak, mene vršidba i prevoz po jutru koštaju 4100 dinara. Prošle godine je bilo 2980 dinara sve bez mog rada...Ako se bude moglo naplatiti 7000 din sa prevozom, imam ciljanih 2500-3000 din po jutru.
Да ли је у тих 4100 урачуната и амортизација? Чисто питам, немам намеру да неком рачунам колико ће зарадити, таман посла - не волим ни кад мени неко рачуна. Комбајн нећу купити 1000000% јер за нешто мање од 30 јутара нема смисла. Колико ми кажу цену толико платим и готово. А, са друге стране, не узимам земљу у аренду а своју (још увек) не издајем тако да ми та цена не значи апсолутно ништа.

Mislim da je kod nas sofer prosle godine imao 3000din dnevnicu za ovu godine ne znam koliko se placa

hahahaha jel realno da ljudi porede fizikalca koji uzme za citav dan posla 4000hilj i kombajn koji za 30 minuta proseka posla sa jutra uzme 7,5hilj(a a od ove godine i vise)

Ti bi Maticu poverio nekom svoj krvavo zaradjen kombajn da radi snjim, mislim da si ti jedini koji za sada sedi I radi u njemu.

kod nas covek placa po danu 8hilj kombajnera...traktoristi 6hilj
rade oko 2hilj jutara
mnogo vise znam nego sto mislis
ali kad citam neke gluposti jujuju
za 10 dana vrsidbe ozbiljna lova se zaradi ukoliko se ima posla tj usluga
ono sto je caka to su izuzetno skupe masine(kombajni posebno) koje po meni nikad nece biti isplative jer dok je isplatis ona je i vise nego stara
zacaran krug tj. radis da bi nesto isplatio 10godina i onda ponovo uzimas nesto novo i opet jovo-nanovo
mislim da je i radoslav to objasnio u jednom od svojih klipova,mislim na period dok je imao zmaja i sad ovu trenutnu zutu ljutu masinu

@ratatatui Ne bih naravno, kombajn ne vozim, tu čast ima baabo, ja sam u prevozu, logistici i ostalim kućnim poslovima jer je meni lakše da budem spoljni momak.
@Lule28 Svako je kovač svoje sudbine!

Dati svoj kombajn drugom jos ga treba I platiti ,eh ludosti...Kombajn kupis da ga ti vozis a ne da ga dajes drugom , kad dodje dotle onda raskrstis sa sobom I snjim.

.
15f6a07065ba3d28feba33eff7aa83f6.jpg

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh