Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Sta mislis koliko ce biti ove godine, kod mene niko nije radio ispod 25 po dulumu, vecina 30?
Kod nas je do sada bilo 20km, mi smo jedini prosle godine digli na 22km i neki su digli nos rekao bih. A mamu im j maksuz odem da im ovrsim 1ha i jos me jebu ko konja da je manja parcela, najpametniji su ovi sto lazu i sto im u bunkeru bude da te Bog sacuva. Ovako kad im ja dodjem seru za sve zivo, dok ovaj samo sto dodje zahvalni su kao da im je dzaba ovrsio..
Edit: Sjecka je inace bila dodatne 2km, ne znamo kako ce ove..

Taman da nema odrzavanja kombajna, eto na primer ta bojceticeva firma 1000 ha, koliko kosta masina koja to moze postici, podeljeno na amortizacioni period, takodje treba racunati na zamenu iste kada joj prodje vek…

Po meni na prvom mestu odvraćanja od kupovine kombajna je nemanje kombajnera iz kuće. Ko ima smisla za vožnju, pa i kombajna, uz to zna i da popravlja mašine, onda nema zime.
Koliko para ostane? Jako malo je ljudi dobar kombajn zapadne proizvodnje prodalo i vise nije kupilo kombajn.

Mogu ja ne stručan da odgovorim?
Mene košta manje nego da plaćam drugome da mi radi... Ne radim usluge tako da meni zmaj završava posao za male pare, i to što je vruće i prašina u njemu mogu da izdržim par dana godišnje...
Da je situacija sa uslugama drugačija, i ja bi verovatno drugačije razmišljao

Mora dosta kockica da se složi.Treba da budeš dobar majstor, da si osećajan tokom vožnje, ako je Dominator u pitanju poželjno je biti mršav da bi se lakše zavukao tokom šarafanja 😂.Da raskrstiš sam sa sobom po pitanju kupovine delova i potrošne robe, da imaš uvek spremnu određenu količinu keša za ne daj Bože u ne očekivanim pi.darijama.
Ko je dosta radio sa beračem kukuruza žitni kombajn mu dođe kao limunada. 😂

Ми у селу иако нас има пар прошле год сви смо радили по 6000јутро ове год још нисмо заседали али колико чујем шушка се о 7-8000.

Ja sam kombajn kupio 2011. godine iz jednog jedinog razloga - da skidam svoje žito onda kad ja hoću i kad mogu. Usluge uglavnom ne radim, a i nemam neki kombajn da bih i to radio. Taman stignem da uradim svoje, i drugarima i prijateljima koji mi pomažu u prevozu. Bude i neki hektar uslužno ljudima koje ne mogu da odbijem. A ima ih u selu kojima ne bih ni za 500 evra ušao kombajnom u njivu, a ima ljudi kojima bih i dzaba uradio.

Vršaj kukuruza, nešto platim komšiji, nešto mi uradi drugar. Ovo što platim, platim uvek sa alalom, i nikad nisam komentarisao cenu, jer znam šta je imati kombajn i raditi sa njim.

Verujem. Ali vidim da se niko ne odriče kombajna, ili u zanemarljivom broju. Često kukaju (pogotovo nakon nekog kvara) kako nema tu računa, pa kad ih na to pitaš zašto onda rade na svoju štetu, nema odgovora. I onda stigne bolji kombajn...

Кукање је нај боља одбрана то нам је у генима.Мени лично не помаже ни нов комбајн ни пет трактора и приколица фале ми људи а то је у дефициту бар у мом случају.Веровали или не не могу да нађем поузданог човека за превоз.

Kao I prevozici sa kamionima ,kuknjava na sve strane kako nema od posla nista I onda Ili bolji kamion se kupi Ili uzme jos jedan

Nazad
Vrh