Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Kod nas je nekada rad placan, koliko goriva se potrosi, toliko vozac uzima i toliko za traktor, ali to moze da vazi u odredjenim poslovima, jednostavno nije lako odrditi cenu.Mene pre par dana pita jedan da mu posejem kukuruz, rekao sam mu 7000,nisam razmisljao, ako hoce hoce ako ne ko ga jebe nek uzme motiku i za mesec dana posejace tri hektara.Na prvi pogled jeste mozda mnogo, Ja sa dvorednom sejalicom ima da se jebavam celi dan za tri hektara jer to nije jedna njiva nego 4-5 i sve su na razlicotoj lokaciji.Jeste mala potrosnja u setvi ali ipak to je uradjen ozbiljan posao.Ja zivim od tog rada, ne radim samo za gorivo, sta ako resim da kupim djubrivo za psenicu? znaci da posejem hektar za 60kg Kana? Kada odem na pumpu ja se ne bunim, je l 200 ili 215 sipam, u Marketu takodje, jbg, Pare danas ne vrede nista, nekima je mnogo da plate prskanje 3000 po h ali nije im mnogo da daju 40000 za djubrivo a prosle godine za isto to djubrivo trebalo je oko 15000, e pa necu da Meni savijaju kicmu.

Poslednja izmena:
Evo cenovnik saveza, fali jos PDV na usluge.
https://ibb.co/cCTQttM]
IMG-9d8ab2b6bdd32ca367c6b8c0f3405b89-V.jpg
[/URL]
IMG-9358d62b168b60da47042821a863aaaf-V.jpg
[/URL]
IMG-cbef4813b496018f927cc7555cfcd1ca-V.jpg
[/URL]
IMG-db132dcc47cb5751a7532c2bf3505fd7-V.jpg
[/URL]
IMG-3985c798639fd4679ff44c5f0123bffc-V.jpg
[/URL]
https://imgbb.com/]best[/URL] image hosting[/url]

Kod nas je nekada rad placan, koliko goriva se potrosi, toliko vozac uzima i toliko za traktor, ali to moze da vazi u odredjenim poslovima, jednostavno nije lako odrditi cenu.Mene pre par dana pita jedan da mu posejem kukuruz, rekao sam mu 7000,nisam razmisljao, ako hoce hoce ako ne ko ga jebe nek uzme motiku i za mesec dana posejace tri hektara.Na prvi pogled jeste mozda mnogo, Ja sa dvorednom sejalicom ima da se jebavam celi dan za tri hektara jer to nije jedna njiva nego 4-5 i sve su na razlicotoj lokaciji.Jeste mala potrosnja u setvi ali ipak to je uradjen ozbiljan posao.Ja zivim od tog rada, ne radim samo za gorivo, sta ako resim da kupim djubrivo za psenicu? znaci da posejem hektar za 60kg Kana? Kada odem na pumpu ja se ne bunim, je l 200 ili 215 sipam, u Marketu takodje, jbg, Pare danas ne vrede nista, nekima je mnogo da plate prskanje 3000 po h ali nije im mnogo da daju 40000 za djubrivo a prosle godine za isto to djubrivo trebalo je oko 15000, e pa necu da Meni savijaju kicmu.
Druže, kod mene u kraju je dulum 20 maraka, znači 3 hektara je 600 maraka tj jače od 300 evra, ovde deru nenormalno

Druže, kod mene u kraju je dulum 20 maraka, znači 3 hektara je 600 maraka tj jače od 300 evra, ovde deru nenormalno
Jbg,sve otislo gore, onaj ko zivi od poljoprivrede jebao je jeza u ledja ove godine .Mene vec krenulo dobro, svinje mi povadile kukuruz jednu njivu, doslo vreme da se polako napusta ovaj biznis.Tesko je ovde naplatiti neki rad onoliko koliko vredi, svima pare trebaju, meni malo kada mi plate, onom mnogo sto placa i jbg Ja sebi nebi radio za novac za koji radim drugom ali kada te muka natera, nema izbora.

Kod mene cena sejanja kukuruza je 6000 din/ha. To mi čovek seje već par godina sa bacanjem đubriva. Ove godine sam mu ja sam povećao cenu na 7000 ali sam zahtevao da mi ide prvom brzom (traktor 558) a ne da mi leti po njivi pa posle nije dobar razmak. Ako tražim na 21 ili 22,5 cm onda želim tako i da bude, a ne negde bude na 10 ili na 35. Kad bude nikao videću da li sam bio u pravu. Ako bude opet isto nema veze što sam više platio ali onda nešto ne valja sa sejalicom i sejačem. Samo da napomenem da je priprema urađena skoro pa perfektno. Dole je prevlažno i tvrdo a preko toga je bilo 6-7cm sitne zemlje i svo seme je prektiveno.

E to ne znam...ali razmisljam o tome...posto radim usluzno sa malim balama. Do sada je cena bila 30 dinara po bali...

Kod nas je do ove godine bila 20 i 6l goriva po hektaru daju.
Drugar i ja koji jedini radimo usluge baliranja u nasem kraju smo se dogovorili od ove godine dizemo na 30 i plus gorivo...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Prošle godine sam balirao 25 rsd po bali, ove godine bi moglo ići na 30 rsd, posla nema, gotovo je sa tim vidom usluga.Svelo se na to da idem po baštama da baliram što ne dolazi u obzir, ne mogu da se okrenem, gubim vreme koga nemam na pretek.

Ako uzmemo u obzir da kod baliranja pored preskupih delova i nafte ulazi i kanap koi je takodje vezan za naftu a ona kako kažu mediji ide na 250din po litri +gore navedeno nemam nameru da baliram bez 50 din po bali . Takodje mislm da je apsurd da baliranje i utovar imaju jednaku cenu.

Za trenutne minimalne potrebe cena mi ništa ne znači.Prešao sam na rol presu i gledam kako cena mrežice non stop raste pa mi je to sada kost u grlu.

Nazad
Vrh