Kod nas je nekada rad placan, koliko goriva se potrosi, toliko vozac uzima i toliko za traktor, ali to moze da vazi u odredjenim poslovima, jednostavno nije lako odrditi cenu.Mene pre par dana pita jedan da mu posejem kukuruz, rekao sam mu 7000,nisam razmisljao, ako hoce hoce ako ne ko ga jebe nek uzme motiku i za mesec dana posejace tri hektara.Na prvi pogled jeste mozda mnogo, Ja sa dvorednom sejalicom ima da se jebavam celi dan za tri hektara jer to nije jedna njiva nego 4-5 i sve su na razlicotoj lokaciji.Jeste mala potrosnja u setvi ali ipak to je uradjen ozbiljan posao.Ja zivim od tog rada, ne radim samo za gorivo, sta ako resim da kupim djubrivo za psenicu? znaci da posejem hektar za 60kg Kana? Kada odem na pumpu ja se ne bunim, je l 200 ili 215 sipam, u Marketu takodje, jbg, Pare danas ne vrede nista, nekima je mnogo da plate prskanje 3000 po h ali nije im mnogo da daju 40000 za djubrivo a prosle godine za isto to djubrivo trebalo je oko 15000, e pa necu da Meni savijaju kicmu.
Poslednja izmena: