Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Na prvoj slici kratki su šiljci i mnogo ih ima pa ne možeš lepo ubosti balu a hoće i da se svuče.Na drugoj slici vile su predebele za ubadanje u balu, možda da ih razvučeš pa da naiđeš bez ubadanja.
To sam mislio, da se razvuce bez ubadanja. Tako rade ovde na ove sa folijama. Mozda je malo sporije jel treba polako i precizno.

To sam mislio, da se razvuce bez ubadanja. Tako rade ovde na ove sa folijama. Mozda je malo sporije jel treba polako i precizno.
A zasta ti treba za foliju ili obicnu balu?
Za obicnu balu kupi dva siljka sa caurama i caure zavari direktno na utovarivac
Minut skidanje i stavljanje

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Sve je to tačno. Ali za to postoje mere predostrožnosti a ne veća cena usluga. Šta sad ako prskam po 2500 manje ću se otrovati? Ne kažem, ok je to cena, ali kod nas je takva situacija...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Tako je i u mom kraju,10-15km između sela a razlika u uslugama ogromna,pa čak i u istom selu ima razlike.
Kad je reč o prskanju,nije isto prskati sa krilima od 8 i od 15m isto tako i o buradima 440l i 800l,manje šetanja veća površina kao i brzina...

Znači 100 evra po jutru minimalno?
Ja još nisam odlučio koliko, čekam da se približi žetva pa ćemo videti. Ali sam malo kalkulisao. Ako je prošle god bila vršidba 6000 din/kj a nafta 150 din/l, to mu dodje 40 litara nafte po jutru. Sad 40 litara košta oko 8000 din....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Od proslogodisnje cene vrsidbe napravis specifikaciju, koliko potorsis nafte pa se poveca za trenutnu cenu, koliko su poskupeli delovi, tj deo za amortizaciju kombajna, i onda da se doda jos 20-30% na deo gde je zarada, jer je toliko realno sve poskupelo. Valjda bi onda ispala neka razumna racunica

Ja usluge ne radim skoro nicega tako da ne lupam glavu oko toga, svoje radim i to stizem knap jer ima se i drugih obaveza. Ali eto, komentarisem, a bice sigurno i ljudi koji ce po starim cenama da rade, samo da kombajn ne stoji

Kod mene je prošle godine žetva bila 13.000 po ha sa sečkom. ove sigurno neće biti ispod 15.000. A prevoz je kako se ko snađe. Isto od pr god od moje njive do silosa DPS-a u Debrcu je bilo 13.000.

Nazad
Vrh