Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja na 1000o kardana 6 zec oko 1300-1400o motora brzina oko 7.5km.Mtz 8206 kornjača na 1600-1700 obrtaja ili 7,2-7,5km.
Onda ako tako gledamo ako je setva 2000 kj po meni onda je zetva od 5000 kj dzabe dzabe i jos dobiju prikolice ili prevoz dzabe.Ако је бацање вештака 1000-1500 дин по кј онда је сејање за 2000 џабе.
Nije to samo gorivo, za te novce sto si zaradio sa masinama koje kostaju 1.500.000 dinara nemozes ni amortizaciju da racunas.. ako neko hoce da seje za trosak goriva neka kupi sebi masine…Prvo da napišem potrošnju u setvi kukuruza, mtz 820 i majevica 6 redi danas sejano 6 parcela kukuruza ukupne površine 31kj a ukupna potrošnja 42-3 litre sa selidbama tako da 2000din po kj sasvim realno ali no.
Znas sve, jos ko ima vise ide i korekcija cene. Ja takodje zmajevku dajem kome radim godinama i to samo onima kojima radim i druge stvari sem zetve, ostalima ne dajem nikom, prevoz moze priklice ne mogu, ima u oglasima pa neka biraju sta im odgovara.Džabe prevoz dobiju samo kod mog komšije, znaš ti Nidžo ko je u pitanju, posle kuka kako mu se ne isplati.Pa vrši za džabe, kada ti je već prevoz gratis neka bude sve u kompletu.
Imao sam neke njegove mušterije kojima sam radio i prevoz, nije im se svidela naplata pa su se vratili kod njega, ja gorivo kupujem a kada ga budem dobijao za džabe videću šta će biti.
Vidi ovako, koliko goriva potrošiš pa puta tri, trećina gorivo, trećina rashod, trećina zarada e sad ako neko želi sa 20kj usluga da se obogati to je nešto drugo. Razumem da su nove mašine (zapadne ponaročito) skupe i da su skuplje za održavanje ali i duže traju tojest više urade bez kvara ali no.Nije to samo gorivo, za te novce sto si zaradio sa masinama koje kostaju 1.500.000 dinara nemozes ni amortizaciju da racunas.. ako neko hoce da seje za trosak goriva neka kupi sebi masine…