Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Ajde de, nešto mi nije jasno.U oranju, tanjiranju, predsetvenoj pripremi traktori vam ne troše ništa a u setvi ide goriva i goriva, teška operacija. 🤣🤣🤣

Stevane kakvih 8000din hektar? Sta ti rucno zabadas zrno u zemlju ili koja je fora?
Да, толико је овде у околини Крушевца, за мале површине. Могуће да би за веће била нижа цена. Механичка, пнеуматска, свеједно.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Jbg-a, još sam zakerao da mi seje na manji razmak nego što je sejalica bila nameštena...Na njivi je nameštao na moj traženi razmak zrno do zrna !!! I kako da ne platiš čoveku ? Došao sam s posla, trči kumi ajd molim te da posejem, čovek pali traktor, kači sejalicu, pomogne meni da zakačim drljaču, posejao, povadili višak seme iz sejalice, otkačili i drljaču i sejalicu i šta, da ga pitam da izračuna koliko mu "dodjem" po površini ? Ma idi bre !!!! Ruku na srce, čovek je rekao da je to puno i da ne zajebavam, rekoh mu, majstore, moje posejano i jedna velika "briga" manje, a ti te tvoje pare u džep.. Popili pivo i kafu, i rastali se ko normalan svijet....Kad mu ja budem nešto trebao, kažem cenu, odradim, naplatim, i mirni i Bačka i Srem...

Kolege da izvines to ne radim.
Otkacio sam vecinu usluga, ostalo samo 2-3 coveka i to je to. Nista licno nemoj da shvatis. Ali se tako i ponasam kad se meni radi najavim se ranije kazem npr imam u tom delu atara bice za zetvu, za npr 2 njive imam moj prevoz za ostatak mi treba i onda sve lepo ide.

Darko koji si ti kralj... 😄😄😄 Slabo radim usluge, samo skim sam dobar, neki drugar, kum, komšija... i to je sve po 2-3 jutra...

Prvo da napišem potrošnju u setvi kukuruza, mtz 820 i majevica 6 redi danas sejano 6 parcela kukuruza ukupne površine 31kj a ukupna potrošnja 42-3 litre sa selidbama tako da 2000din po kj sasvim realno ali no.

Slicno je i kod nas bilo (35e ha), kakvo ce sada stanje biti ne zna se. Ja sam planirao povecati cijenu vrsidbe za cijenu goriva da budem na istom kao i prije..
Nesto sam bio na pumpi i kaze mi radnik eto tebi sad treba 500e da napunis rezervoar od kombajna, sreca pa punim pomalo pa me novcanik manje boli..

Сале, којом брзином идеш? Хтедох рећи у ком степену преноса тераш.

Ja pitao coveka sto mi vec par god seje. I rekao mi da je 6000 sejanje. Za neke dr operacije ne znam koliko su. A ako ovako nastavi sa cenama goriva koliko ce biti onda zetva.

Nazad
Vrh