Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

To sa tuđim gorivom neće da može.Radilo se nekada tako pa malo, malo neko donese vodu sa malo nafte.U tom slučaju takvi treba da sednu na tu istu kantu i ovrše sami šta imaju.

Ma kakvo tudje gorivo to tek ne dolazi u obzir,pare na uvratu ili odoh kuci vise nema e cu da donesem kod kuce

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kad se vracas sa njive u selo na benz gazda naspe opet do punog i ides kuci.. nemoze vodu i brlju da sipa…

Ma kakvo tudje gorivo to tek ne dolazi u obzir,pare na uvratu ili odoh kuci vise nema e cu da donesem kod kuce

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Ti sto donose kuci obicno planiraju da ti popiju pola gajbe piva a ako ne posluzis i klopu pricaju po selu da nisi nikakav gazda.. :ROFLMAO: Neka druze nemam ti ja vremena ni sa familijom da posedim i bas jedva cekam da ti dodjes.. :D

Drljanje drljaca 5 m 2000 din kj, spremanje 2500 din kj, setva 2000 din, bacanje vestaka 1200 din kj, prskanje 1500din kj, digli smo cene za nekih 300 din po kj, u odnosu na proslu godinu, po meni je i ovo malo al da stavim vise nema ko da plati, za zetvu cemo videti ice gore e sad koliko...

Sve su to male parcele + brda i losa zemlja,na ovu cenu goriva setkanje tamo ovamo je veoma skupo.Masine su sve nove i naj savremenije,ko hoce hoce ko nece neka seje sa oltovom sejalicom i nek sprema sa tanjiracom (jel druge opcije nema).

Mislio male tipa jutro-dva. Odes drljas 5 jutara uzmes 10000 za dva sata rada, a potrosis 10l dizela.

Mislio male tipa jutro-dva. Odes drljas 5 jutara uzmes 10000 za dva sata rada, a potrosis 10l dizela.
Kod mene bi za usluzno drljanje 3 ha (sto mu dodje malo vise od 5 jutara) potrosio pola dana i 25-30l dizela jer bi to verovatno radio na 6-7 parcela koje naravno nisu blizu.. Slicna situacija je i kod @Mušovac tako da meni njegove cene uopste nisu prejake kad se sve uracuna. Mi kad udjemo u hektar u mestu mi smo srecni.. 😅

Ja radim usluge oko 50kj od oranja do zetve,znaci sve.Pored toga nekome samo sejem,ili samo sa gruberom radim itd.Ja sam sebi napravio cenovnik,priprema i setva 6000din./kj,ne bitno dali sam jednom prelazio spremacem ili 2x,uglavnom sve radjeno sa gruberom pa nema potrebe 2x.bacanje vestaka 1500 din.za ostalo videcemo 🍺

Nazad
Vrh