Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Ja sam prethodne dve jeseni platio(manje vise 20kj), bila cena 5500din,orao drugar s'tim da sam ja uzorao sve sitnije i neke prce sam ferdzom,90% zemlje se ore izuzetno lako. Ove godine me obavestio da ce cena biti 7000din.

Код нас иде у распону од 5000-6000 дин/кј...ми услужно не радимо...да се кидам не пада ми на памет, по тим ценама...

50 евра је данас ништа, једно велико ништа, а то ако неко хоће да ради по томе, нека се дрнда до миле воље...

Да извинете јебеш гвожђе то се оправи, ми тешко да ћемо се оправити, када се израдимо беспотребно зарад ког евра више...

vidim ja da ste mnogi od vas stigli do dosta dobre povrsine zemlje i sad vam se od jednom vise ne radi usluzno gotvo nista je "nema zarade"

@Tomislav n
eto na tih 60 evra potrosi 30e nafte,30e je dobar*20kj dobar 600e za otprilike 3 dana...dnevnica lagano preko 20hiljada din

Dok sam bio mlađi nisam shvatao neke stvari, trčao sam i jurio da odradim što više usluga, da svakome učinim.Na kraju se ispostavilo da je sve to bilo za qrčevo zdravlje.Dok si koristan potreban si svakome a čim nisi ne trebaš više nikome bez obzira šta si zaslužio i šta si sve učinio pojedinim ljudima.O dugovima da ne pišem, nema tu ekonomske opravdanosti niti računice jer moje izgubljeno vreme nikakve pare ne mogu da plate.Ko mora neka ore i za džabe ako hoće.Kada mu na naplatu dođu ozbiljni remonti a zarađenih para naravno nema videće odakle vetar duva.

vidim ja da ste mnogi od vas stigli do dosta dobre povrsine zemlje i sad vam se od jednom vise ne radi usluzno gotvo nista je "nema zarade"

@Tomislav n
eto na tih 60 evra potrosi 30e nafte,30e je dobar*20kj dobar 600e za otprilike 3 dana...dnevnica lagano preko 20hiljada din
Dal ti to sedneš i oreš sa kanisterom kad računaš pola pola????
Ja se sa mojim "Rusvajem" nikako ne uklapam u tu računicu.

Tole zr pa koja je tvoja racunica? U 30e ako se ne uklopis po jutru i po ovoj ceni nafte,kakvo je to onda oranje

Potrosim 12-15l nafte. Nisam u pdv, nafta me kosta pumpa -12din/l. Cena oranja po jutru bi bila 40l nafte (nafta potorsnja x3) x cena tj nekih 6500din/kj. Sa ovom cenom 99% nikome necu orati, jer kao sto sam rekao ljudi rade jeftinije.

Gde se tu nalazi amortizacija traktora i pluga???? Sad je samo jedan malo kvalitetniji raonik blizu 50e.

Ne možeš pisati o potrošnji u globalu jer to nije merodavno niti realno jer znamo kakva je zemlja po regionima.Nije isto orati prvu klasu u Bačkoj i četvrtu u Donjem Sremu.

Tako je, izostavio sam ali mislim da se shvata poenta.10-12 litara u oranju mogu samo da sanjam jer ispod 15 nismo nikada a bude i preko 20 po k.j.

to po regionima necu da komentarisem jer vidim da nas mnogi juznije siju sa prinosima a mi smo navodno 1klasa(severo zapad,sombor tj sto blize hrvatskoj je totalno druga prica od nas gore),oni se ubijaju sa sojom a kod nas je niko neseje,prvi i osnovni pokazatelj o padavinama

Realno, možda je bilo računa raditi pre 30-ak godina kada i nije bilo toliko traktora., pa je i potražnja za uslugama bila veća, samim tim i cena usluge je bila interesantna...Sada skoro svaka kuća ima po nekiu lomaricu , pa se cela priča se o uslužnim radovima svodi na...
- Ko hoće i mora neka radi, ko neće i ne mora neka sprema pušnicu i ljušti beli luk za pihtije.

Nazad
Vrh