Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Da li ima neko da radi uslužno oranje, tanjiranje i sejanje trave, kao i bušenje rupa za voće na lokaciji Mali Požarevac?

Da li ima neko da radi uslužno oranje, tanjiranje i sejanje trave, kao i bušenje rupa za voće na lokaciji Mali Požarevac?
Oranje, tanjiranje i sejanje trave ce ti uraditi svako ko ima traktor i odgovarajuce prikljucke, mada mislim da bi za travu bilo dobro i da se predje drljacom. Naces sigurno nekog, vecina ljudi voli usluzno da radi.

Nikom ne planiram orati jer kod nas ima ljudi koji oru za 32-35eura. Tako da sam totalno nekonkurentan.

Peskovi za 5.000, gornja zemlja 5.500 po jutru. Najniža cena u koju se uklapam. Zovu non-stop. Ima mušterija i od 30-40 jutara koji neće da oni oru...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

20 litara nafte je 3500 dinara. To samo puki trošak, a gde je sve ostalo. Realno bez 50 evra sve je malo. E sad ako se nekom ore 100 kj još i spustiti, ali za neke koske od 30 do 50 ari bez 50 evra teško.
Da se razumemo, usluge ne radim.

Još iz Titinog doba saobraćajne firme i polj. kombinati su imali odličnu računicu što se prostih troškova tiče...

Na potrošeno gorivo + 20% na amortizaciju mašine, pa tako na potrošenih 3500 din za naftu još 700 din.
Radni sat ili dnevnica rada je već što se može korigovati u zavisnosti od površine koja se radi...nije isto raditi 10ha ili 30 ari pa izvući cenu radnog sata...

Значи ми са две бразде треба да будемо скупљи од оних са три и више бразда. 😁
Данас зовнем лика да место мене пооре 2кј и припреми за сетву, нахове ме и каже њива спремна 16000дин, срећа па сам лежао на кревету и то до зида. 🥵А ја будала мене све жао па зимско по 5000кј орем, а припрема и сетва 1800дин/кј.

Interesantno... mi obicno oremo s malo vise goriva nego vecina u "okolini"... ovde vidim da svi dice kako oru s jednocirenim brojem u litrima po kj... ajd' sad... 10-12... a kad je usluga u pitnaju svi oru s 20 litara/kj. Mislim, meni je sve jedno, samo je interesantno. Nije da ja ako bih radio usluzno oranje ne bih radije radio za 6+k nego za 5 ili 5+, ali no...

(Inace po "ovom" bi bilo tamo 5000-6000 din oranje: 10-12 lit goriva = 1720-2064, to x3~5200-6200 racunajuci da je gorivo trenutno 172, da ne lajemo sad kako i za koliko ko nabavlja gorivo s pasatom b3, ili s zeleznicke stanice, ili odakle vec, to nek' bude "extra profit" :p :p :D :D ).

Ko dobije, njemu je malo, ko placa, njemu je mnogo...

Po meni oranje je islo bolje, lepse pre ovih kisa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh