Koliko naplaćujete usluge obrade zemlje

Kolika je cena branja i kombajniranja kukuruza???? Na pijaci čuo da je u susednom selu (Kleku) branje kukuruza beračem 100e-kj

7000дин/кј брање и 1000дин/кј превоз срећа па нема кукуруза,а нема много ни за брање.

Pa da a i kad bude pun rod tad traze jeftinije,nema cena je cena zna se dal malo rodilo ili mnogo ta je barem kod mene on trosi naftu u oba slucaja

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja sam prethodnih godina vršidbu soje naplaćivao 5500 a berbu kukuruza u klipu 7000 po jutru i nemam nameru da ove godine spuštam cenu iako je rod soje u mom kraju ove godine u proseku oko tonu po jutru.Ako cena soje bude oko 75 dinara znači da ja praktično radim za 70 kg soje iliti 7% od prinosa.Prošle godine ispada da sam radio za 130 kg soje ili opet oko 6-7%...
Berbu još nisam počeo ali se očekuje opet mnogo manji prinos.

Jedan kad me pitao za kukuruz da mu radim ja kazem 13000 hektar tek on pa ti uhvatis cetiri reda i to u zrnu trebao bi da radis za manje pare ide to mnogo brzo skidanje

Kome je skupo nek kupi masinu pa nek radi sebi. Imam ja takvih povratnika koji su kupili sebi presu pa su posle godinu dana izracunali da ih je skuplje izaslo odrzavanje masine nego da su platili drugi da im balira...

Al definitivno ne bi trebalo da bude cena ista za sve, i onom gde je njiva ko suza čista i onom gde ne vidiš usev ili redove od korova.. Zbog takvih sam i odustao od usluga, jer ih je većina bila katastrofa..

Ja sam psenicu ove sezone vrsio po 100e hektar( pre je bila 90), ima ih koji nisu najsrecniji ali su me oni vecinom hteli zavrnuti za koji dulum pre. Za soju i kukuruz je standardna cena 100e hektar, ali razmisljam da dignem na 110e. Secku u psenici i soji naplacujem dodatnih 10e, mada nisam neki fan nje jer nemam senzora obrtaja. Njiva pod nagibom skoro da i nema na moju srecu, bude blagih nagiba ali nije strasno. Ali ima ovih pametnih koji umesto razorice naprave KANAL, tu bih rado naplatio koji evro vise ali se vise znam ispatiti u njivama od 0.5ha pa i manjim. Doslo ih je par da se raspita za vrsaj kukuruza, nisam ni usao u njivu a vec su poceli sr"t kako je skupo. A nepitaju momci koliko sam novca ulozio u kukuruzni adapter, koliko sam vremena i zivaca ulozio.

Jos te slazu za koji ar i kad vidis na kraju odradio si fraj mozda hektar

Nazad
Vrh