Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Mislim da sve ovo sto se trenutno desava kod nas u Srbiji oko mleka i njegove cene mozemo samo da zahvalimo Bogu sto tog artikla fali svuda u okruzenju, inace ne bi nase mlekare podigle cenu ni dinar pa makar mi svi pocrkali.
I sve to moze da se kratko opise sa recima-Kasno marko na Kosovo stize.....

Mi smo od ove nedelje digli na 120 dinara, od 82 musterije samo jedan otkazao.
Добро, то је само 1,3% али сад прати у наредном периоду да ли ће остали почети да смањују количине. Ако то приметиш мораћеш да спушташ цену. Гадно зло се ваља иза брега а популарна је рач за то, тренутно, у целом свету: рецесија.
Било је: ниска цена, скупи импути, кољи стадо. Сада може бити: добра цена ал' немају потрошачи пара па опет кољи стадо. Садашњи тренутак треба паметно искористити па ако Бог да да потраје...

Мање од овога не може што се тиче сточарства. Неће да плате тражену цену која је опет мања у маркету? Може наравно, али онда чаша млека дневно, а разлику остави маркету. Ко гарантује да цена у маркету неће ићи горе?
Следеће је месо, ту још некако држе кочницу.

Неће да плате тражену цену ...?
Није да неће него нема довољно пара за све. Стављам руку на пањ да ће се пре одрећи млека него цигарета. И пре ће јести отпад типа паштете и виршле уместо квалитетног меса, него да се одрекну кола за одлазак на пос'о. То не би требало да представља проблем за пољопривредника ако се не ограничи извоз.

Није да неће него нема довољно пара за све. Стављам руку на пањ да ће се пре одрећи млека него цигарета. И пре ће јести отпад типа паштете и виршле уместо квалитетног меса, него да се одрекну кола за одлазак на пос'о. То не би требало да представља проблем за пољопривредника ако се не ограничи извоз.
Svaka ti je na mestu.Mleko od manjih proizvođača ne bi trebalo ni da vidi mlekaru.Ali doba pametnih telefona,računara....pojavljuje se laktoza pa holesterol.pa je masno,pa ko će imati obavezu da ide po mleko.Pa deca neće da piju (naravno,kad su naučena na one otrove).Ja prvi ne jedem mlečne proizvode uopšte,jedino,griz i sutlijaš i po malo u mumaljugi.Pa zar danas žene ne prave kolače.Sa 1/2 litre mleka možeš dobro da se najedeš.Šta pričati kad Kikinda od manjih proizvođača ima krava koje se broje u desetinama na recimo 30000 stanovnika.I da se mleko prodaje po 100 ali od ranije-sad je to malo kasno bilo bi dobro svima sem mlekarama.

А код нас пустили буву да ће да смање цену. :)

Било би добро да се пише на коју количину су те цене. Делио сам последњи ценовник овде и види се да је велика разлика у зависности од количине. Или да се пише цена за најмању количину па да се може упоређивати.

Slicno kao i kod nas s tim da sa tom kolicinom sigurno bi imao vecu cijenu. Mene zeza sto kad pocinjes predavati mlijeko nemas pravo na premiju 3 mjeseca. Uze mi drzava dzaba 300-400 eura.

Nazad
Vrh