Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

I ja ne mislim da ce nas neko podrzati, ni drazava ni njene institucije ni opstine ni gradjani, kako grunt rece, uvek je sve bolela cuna za seljaka.
Mene jako iritira, crevarosi iz grada kad dodju u selo kod rodbine se ne bune kad im se zapakuje slanine, kobaje, jaja, krompira itd... a sad kad bi trebali da nas podrze u necemu, neces ga iz 4 zida izvuci na ulicu!!
Ljudi danas zive i idu linijom manjeg otpora... ( u prevodu zabole ih za sve dok je njima lepo)

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Neće se sigurno sve ovo završiti u korist proizvođača.Zabranili su izvoz i odredili maksimalnu cenu.Sve će oni to rešiti brzo.
Ako nam država ne pomogne sa hranom-odoše krave.
Kolega, u pravu si , ali sada je dobra prilika dok traje nestasica, da animiras sto vise ljudi da pocnu da kupuju.
Sasvim je korektna cena 80 din, obzirom da u mlekari imas upola manje, a i musterije ce biti zadovoljne.
Ako si u mogucnosti, preradi malo mleka u sir tako da probas da izbegnes mlekaru u potpunosti.
Dobar sir moze dugo da se cuva pa ce se sigurno i prodati.

Kolega, u pravu si , ali sada je dobra prilika dok traje nestasica, da animiras sto vise ljudi da pocnu da kupuju.
Sasvim je korektna cena 80 din, obzirom da u mlekari imas upola manje, a i musterije ce biti zadovoljne.
Ako si u mogucnosti, preradi malo mleka u sir tako da probas da izbegnes mlekaru u potpunosti.
Dobar sir moze dugo da se cuva pa ce se sigurno i prodati.
Već dolaze polako da pitaju.Ne možemo izbeći mlekaru jer to nam je jedan vid neke sigurnosti.Srediće oni nestašicu sigurno,ograničenjem i zabranom izvoza.Beograd mora biti i napojen i nahranjen.

Godinama smo sir prodavali po 300 dinara. Pre mesec i po podigli na 350, broj kupaca se prepolovio. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo kada bih rekao da je sada kilogram 400 dinara... Inace, mleko je ovde sada 100 dinara, mi ga jos uvek prodajemo po 80.

Au, ja sam sir prosle godine prodavao za 400 din/kg. Od mleka sto sam dobijao od krave trebalo mi je 6l za kilu sira, a mleko sam prosle godine prodavao za 60 din/l. Znaci na sir sam imao 40 din. "zarade".

Godinama smo sir prodavali po 300 dinara. Pre mesec i po podigli na 350, broj kupaca se prepolovio. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo kada bih rekao da je sada kilogram 400 dinara... Inace, mleko je ovde sada 100 dinara, mi ga jos uvek prodajemo po 80.
Prepolovio se zbog ljubomore.Misle da ce te se obogatiti.Procenat kupaca ,nema para.To su muceni penzioneri 70+ godina,bez podrske dece.

Cigaru pola Srbije ne vadi iz usta.
Jedan od mojih majstora,4 pakle dnevno kuca mu trosi.A zali se na cenu mleka u tetra paku...
Listici sira u jednom marketu,100 grama, od 110 na 194 dinara za godinu dana....
I tako...
Kad ne ide,gasite proizvodnju i prebacujete se na nesto drugo,makar bile i maske za mobilne telefone.....

Situacija kao i kod nas.Nisi pametan šta da radiš.Sve je to priča ispričana.Bar u mestima gde do prvog proizvođača mleka treba 10-15 minuta biciklom bi ljudi trebali dolaziti ako ništa drugo da deca piju zdravo mleko ali za cigarete nije problem obaveza (pivo,rakija) a za mleko jeste.Ko god sada bude došao neću dati ispod 100 jer to su ti što im je bolje mleko u Lidlu, pa makar ja propao.
Prepolovio se zbog ljubomore.Misle da ce te se obogatiti.Procenat kupaca ,nema para.To su muceni penzioneri 70+ godina,bez podrske dece.

Cigaru pola Srbije ne vadi iz usta.
Jedan od mojih majstora,4 pakle dnevno kuca mu trosi.A zali se na cenu mleka u tetra paku...
Listici sira u jednom marketu,100 grama, od 110 na 194 dinara za godinu dana....
I tako...
Kad ne ide,gasite proizvodnju i prebacujete se na nesto drugo,makar bile i maske za mobilne telefone.....
Teško se druže prebaciti na bilo koju drugu proizvodnju.Jedino da se zaposli kod privatnika .Ovi moji bi lako našli posao.Farme vape za takvima koji poznaju posao i oko traktora i mehanizacije a naročito oko krava.Najverovatnije će tako i biti jer ne verujem da će se nešto drastično promenuti-može ali na gore.Jesen i zima će nam pokazati sve kvalitete ovog sistema.
Uništavanjem mlečne proizvodnje biće pogođeno i tovno govedarstvo.Sa svinjama se brzo obnovi proizvodnja a u govedarstvu retko ili nikad.

Јако ми је криво јер људи попут тебе никад нису имали подршку људи из Града...Иако знају ко их храни једноставно болела их је она ствар за вас...е ево сад ће се покајати.Убеђен сам да не могу да увезу Млеко јер да могу рафови би били пуни по већој цени али пуни!Значи не могу да увезу а ми у Србији немамо довољно млека за сопствене потребе.
Iz tvojih usta u božije uši. :ppozdrav:

Zoran, ako te razumem, tvoja deca ne ide na posao i žive od tih 100 litara mleka?
Pa nema šanse onda za ikakav korak napred, sve se pojede još dok se nije ni zaradilo.

Ovo drugo gazdinstvo ima veću cenu mleka od 10-ak dinara (imaju laktofriz).
.

Nisi mi jasan,zasto nemas laktofriz
To nije skupo,moze se naci za cenu jednog teleta

Ja sam mesecarima podigao cenu na 120 jos pre dva meseca,ko hoce hoce ko nece nek kupuje kravicu
Niko nije odustao

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Nisi mi jasan,zasto nemas laktofriz
To nije skupo,moze se naci za cenu jednog teleta

Ja sam mesecarima podigao cenu na 120 jos pre dva meseca,ko hoce hoce ko nece nek kupuje kravicu
Niko nije odustao

Zato što nemam dovoljnu količinu mleka da bi iz mlekare dolazili po mleko ( nemam konstantno).Sad mi se tele 5 krava za mesec dana.Tako se potrefilo.
Kod nas ne bi mogao da prodaš po 120 din.Da može,ne bi mi ni trebao laktofriz.

Kad nemas mleka iskljucis laktofriz iz struje i nosis na otkup
Mada bi trebalo da dolaze i za 30 l ako imas laktofriz,dolaze svaki drugi dan

Probaj po vecoj ceni pa vidi i sam kazes da nema krava

Kupili bi mi laktofriz ali neće doći za 30 litera.100 litara mora biti dnevna količina.Sad ćemo videti razvoj situacije pa ćemo se odlučiti šta dalja.Jednostavno sa 10 i manje krava teško će opstati.

Neko je spomenuo da se od 6l dobije kg sira.Kad bi to tako bilo.Možda kad se oteli krava pa u prvih nedelju dana kad se počne koristiti mleko.Jedino raditi kao čovek sa priloga-sve vrste mlečnih proizvoda.

Mada.... to da morate povecavati broj grla iznova i iznova, raditi sve vise i vise, kupovati mehanizaciju, prosirivati objekte....
ipak je to izum i strategija kapitalizma, gde profitiraju kapitalisti- preradjivaci, proizvodjaci opreme i mehanizacije, trgovci, nakupci...
dok proizvodjaci i dalje samo opstaju.

Vise nemam gde da kupim domaci sir i mleko.

U jednoj radnji u ks sam uzimao sir bio je 500, sada je 700. Al nije mi krivo da platim, lep je sir.Kad ovi moji kupe negde ono nije nizasta sve je kiseo.Reko im da nekupuju vise tu.

Jedni muvali stavljali u kajmak margarin.Zadnji put je deda kupio negde ali je bio pravi kajmak, mislim da je bio 1000din.

Ovde narod cim cuje cene odma kukunjava, skupo im.

Nazad
Vrh