Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Писао сам пре, на крају ће за производне резултате окривити пољопривреднике. Нису обавили све потребне агротехничке мере и нису добро нахранили животиње. Још ће бити оптужени на немар према животињама!!!

Ako nije neznalica onda je valjda toliko svestan da ta priča ne pije vodu.Kako kažu posledica decenijski loše vođene agrarne politike!Koliko ja znam ova garnitura je na vlasti prethodnu deceniju a krivi su uvek neki prethodni samo oni nisu.Pre ovih po mom skromnom životnom saznanju jedino su vladali Nemanjići!

Konačno da se složimo bar oko jedne stvari - krivice. Znači krave su krive i tačka.
A sad da čujemo i ono glavno po čemu ova tema i nosi naziv, a to je - po kojoj ceni se plaća sirovo mleko stočarima ( u dinarima, bez para)?

Mi 31din. u otkupnom mestu.Mleko produkt-Zrenjanin.
54 dinara trenutno za kolicinu od 250 l dnevno, mlekara Zlatibor
Slažem se ja da se dobije na količinu,imate svoj laktofriz ili od mlekare ali 23 dinara razlike je čista pljačka od strane mlekare.Ne krivim ja tebe kolega,samo sam uporedio te 2 litre mleka.

Kikinda kao grad nema 30krava i jedo gazdinstvo van grada sa 60 krava.Od toga više od pola imaju 2 gazdinstva (među njima je i naše).Loš rod ovogodišnji će diktirati daljnju proizvodnju.Ovo drugo gazdinstvo ima veću cenu mleka od 10-ak dinara (imaju laktofriz).
Ne treba nama pomoć države,samo da nas mlekare ne pljačkaju.Da ograniče cenu mleka na 129 dinara-to može a da odredi cenu mleka u korist proizvođača-to ne može.A direktno su povezane te dve stvari.

Zorane zar je moguće da ne možete da prodajete mleko od kuće na malo? Ipak bi izvukli veću cenu. Ja kupujem po 80 dinara, već su najavili povećanje od ovog meseca. I drago mi je što će povećati, jer je i ta cena od 80 dinara mala. Treba da ode preko 100 dinara. U selu mislim da samo oni drže, jednu ili dve krave, i ima jedan veliki proizvođač, preko 100 krava. Ali zato džukela i mačaka u svakoj kući po par komada. Ako vas ne mrzi, idite na kp i označite Čelarevo, svaki drugi oglas prodaju se štenci, svakakvih rasa, za pola nisam ni čuo da postoje. Moramo propasti...

Kikinda kao grad nema 30krava i jedo gazdinstvo van grada sa 60 krava.Od toga više od pola imaju 2 gazdinstva (među njima je i naše).Loš rod ovogodišnji će diktirati daljnju proizvodnju.Ovo drugo gazdinstvo ima veću cenu mleka od 10-ak dinara (imaju laktofriz).
Ne treba nama pomoć države,samo da nas mlekare ne pljačkaju.Da ograniče cenu mleka na 129 dinara-to može a da odredi cenu mleka u korist proizvođača-to ne može.A direktno su povezane te dve stvari.
Na glavnoj pijaci, takodje u mikronaselju bi se prodalo ko alva po 100 dinara.

Zorane zar je moguće da ne možete da prodajete mleko od kuće na malo? Ipak bi izvukli veću cenu. Ja kupujem po 80 dinara, već su najavili povećanje od ovog meseca. I drago mi je što će povećati, jer je i ta cena od 80 dinara mala. Treba da ode preko 100 dinara. U selu mislim da samo oni drže, jednu ili dve krave, i ima jedan veliki proizvođač, preko 100 krava. Ali zato džukela i mačaka u svakoj kući po par komada. Ako vas ne mrzi, idite na kp i označite Čelarevo, svaki drugi oglas prodaju se štenci, svakakvih rasa, za pola nisam ni čuo da postoje. Moramo propasti...
Mi smo sad tek od prvog podigli na 80.Od nedelje do danas su nam se 3 krave otelile.Biće mleka.Prodamo mi i od kuće ali za koji dan ćemo imati 100l dnevno.Neće jednostavno ,naročito mlađi da imaju obaveze.Lakše im je da kupe u megamarketima.U pravu si da treba da bude 100 din ali jednostavno teškom mukom podižemo cenu jer nam je strah da će im biti skupo a u mlekaru 31+10-zato i ćutimo.Ipak je to kvarljiva roba.Imamo jednog koji i dolazi i uzima po 30l nedeljno.Njemu smo ostavili na 70.Kikinda je ovo druže.Slepo crevo.

Јако ми је криво јер људи попут тебе никад нису имали подршку људи из Града...Иако знају ко их храни једноставно болела их је она ствар за вас...е ево сад ће се покајати.Убеђен сам да не могу да увезу Млеко јер да могу рафови би били пуни по већој цени али пуни!Значи не могу да увезу а ми у Србији немамо довољно млека за сопствене потребе.

Јако ми је криво јер људи попут тебе никад нису имали подршку људи из Града...Иако знају ко их храни једноставно болела их је она ствар за вас...е ево сад ће се покајати.Убеђен сам да не могу да увезу Млеко јер да могу рафови би били пуни по већој цени али пуни!Значи не могу да увезу а ми у Србији немамо довољно млека за сопствене потребе.
Neće se sigurno sve ovo završiti u korist proizvođača.Zabranili su izvoz i odredili maksimalnu cenu.Sve će oni to rešiti brzo.
Ako nam država ne pomogne sa hranom-odoše krave.

Nazad
Vrh