Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Proizvodnjom mleka se ne bave ljudi koji stavljaju sve na papir, i da je zarada 5000e po kravi ima ljudi koji time se ne bi bavili, apsolutno poštujem.
Za bavljenje proizvodnjom mleka na prvom mestu treba ljubav prema tom poslu. Ja ću se tim poslom baviti i kad bude težak minus, to je u mojoj porodici posao preko 150 godina, to nam je u genima. Pokojni deda je pred kraj života bio dementan al jedino sto je znao da pita kako su krave i jel sve namireno. Prosto sa tim stvarima se rodiš, živiš i umreš. Mislim da ko je našao svoju poziciju trenutno na tržištu vrlo brzo će naplatiti svoju dugogodišnju muku.
69bfca0f484727257fef8459eab837ab.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

licno misljenje i kako sada stvari idu,bice pod moranje minimum 20 krava na muzi dnevno,znaci okvirno gotovo preko 30 komada stalno na jaslama sto se tice krava,bez teladi,junica itd....juce sam prodao 4 kosenje deteline 87 bala bilo 1560kg*3000din,pijemo pivo komsija inace i smejemo se koja komedija od zivota,on ce to da potrosi dok si reko piksla......prodao je pre nedelju dana 6 bikova vezani 2,75 jedva dobio preko 550 prosek

Nekom je dosta 10,nekom 100.Nekom nije nikad dosta.Zadovoljan je onaj kome malo treba.Kao i kod kola.Sva će stići od tačke A do tačke B.I najskuplji auto bi dosadio za određeno vreme.Ne znam jel tako i sa ženama :unsure:

Ono što mene jako zanima i voleo bih da čujem odgovor na pitanje koliko ta famozna krava od 30l mleka košta da se servisira u Vojvodini a koliko u Šumadiji?

Послато са S42 помоћу Тапатока

Na žalost tu si u pravu.Ali si svoj gazda.Mislim da to puno znači.Najveći problem je druga sušna godina za redom.Prodaju se muška telad.Sad recimo od zadnje 4 krave 1 muško.Ali ne možeš da biraš.Treba i malo sreće.Imaš stajnjak pa bar nešto nađubriš.Do sad stajnjak nikom nije trebao a sada će biti suvo zlato naspram veštačkog koje je otišlo u nebesa a i duže traje.Padne,novac za žito a i za kukuruz ako ima viška.Može da se živi skromno i svoj si na svome.
I jutros uginulo i to jedno muško.Ali život ide dalje.

Zna li se razlog uginuća?
Komšije su čuvale krave celog života uvek po 2, ne sećam unazad 20 godina da im je tele uginulo

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Mi držimo 9 krava i retko se dešava ali se desi.Može da se desi odmah posle teljenja.Ovo je uginulo 5-i dan.Verovatno je srce u pitanju.Komšija neka zahvali Bogu što ne zna za te slučajeve.

Velike vrućine,slaba ishrana zbog 2 sušne godine,niska cena mleka i ljudi da ne bi radili sa gubitkom daju krave u klanice.nNije veštačka nestašica.To nije šećer.Biće mleka sa nacrtanom kravom i ko zna odakle-od mleka vam je tu samo slika krave a ostalo....Kad ne želite da kupujete domaće mleko od domaćina.
Blokiraju mi ovaj post na FB kao da sam državni neprijatelj br.1
U stvari ne daju mi da pišem.

Citam sve vise tekstova i video snimaka kako ljudi panicno grabe mlijeko. A danas naidjem na podatak da je iz Srbije uvezeno preko 5 miliona litara mlijeka. Vjerovatno se vjestacki stvara panika kao sa brasnom.

Nazad
Vrh