Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Систематски!Није она дошла у ситуацију...она је дозволила ситуацију.Сад дрште гаће...да ја имам Краве сад, Млеко би било 150 дин литар или би га Прасићи пили као што и јесу.
Kome da prodaš po 150. :unsure:

Ali mi samo imam štete ako neće da kupe.Džaba nam proizvodnja ako nemaš kome da prodaš.Da mlekare plaćaju 100 pa onda bi mleko u prodavnici bilo preko 200-onda mi možemo da prodamo po 150.
Čuvaće socijalni mir preko naše grbače.

Како неће оно код мог комшије који има 4-5 крава кола испред куће ко да је Свадба све Бгд табле не питају шта кошта викендаши.Ја да имам краве не би дао испод 150 па макар поцркали сви у кући....а не можемо да поцркамо кад имамо шта да једемо кад треба пара увек има нека Јалова,Матора крава ,јуне,јуница.

Drug ima 8 krava, mleko ne prodaje zadnjih 15 godina, samo sira i telad. Sira mu je odličan, radi u fabrici i tamo nedeljno tera i po 70+kg sira.
Nama je otkazao narudzbinu od 25kg sira(nas nekoliko uzimamo) uzimali na 2 nedelje cena 500din kg i niko se ne buni.
Krvav je ono posao, samo on radi na njivi, jeste mehanizovan ali oko sena ima dosta posla, on razmislja da batali proizvodnju sira i predje na prodaju mleka jer nema ko da pravi sira(majka stara, zena ne stize sve da radi).

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

To mu i ja pricam, sin nema nameru da se bavi poljoprivredom hoce da pravi odgajivacnicu.
Njemu su glavne musterije u fabrici, zato je ansih 25kg otkazao bez da trepne. Ako bi batalio fabriku, onda transport sira biva tezi i zanjegovu racunicu neisplatljiv

Drug ima 8 krava, mleko ne prodaje zadnjih 15 godina, samo sira i telad. Sira mu je odličan, radi u fabrici i tamo nedeljno tera i po 70+kg sira.
Nama je otkazao narudzbinu od 25kg sira(nas nekoliko uzimamo) uzimali na 2 nedelje cena 500din kg i niko se ne buni.
Krvav je ono posao, samo on radi na njivi, jeste mehanizovan ali oko sena ima dosta posla, on razmislja da batali proizvodnju sira i predje na prodaju mleka jer nema ko da pravi sira(majka stara, zena ne stize sve da radi).

Kada su nam onomad uveli kvote zbog viška mleka morali smo da pravimo sir od 60,70l mleka.Kod nas ne možeš da prodaš veću količinu sira ako nemaš tržište pa se zato time i ne bavimo.I prodavali smo ga ispod cene.Pa je bilo,do penzije,plate...pa i do toga da neki nisu ni platili.Mi ovde smo dosta zabačeni i sve malo teže ide.

Znam, zeznuto je prodavati sira, jos jedan oce mlad, drugom slan,trecem neslan.
Za naplatu i dane pricam.
Zaplanje npr i skoro da nema više krava, opština sa 34 sela i da ima manje od 100 krava je stasno.
Ovaj drug je iz Mramorskig Potoka tamo skoro svaka kuća ima krave i blizu je Niša pa sve sto se ne proda nosi se u Niš na pijacu gde se uvek traži dobar sira

Nije problem kvalitet.zadovoljni su kvalitetom.nego,kupe par puta i ne treba više a krava se muze svaki dan.Te godine smo par krava i upropastili.Zasušivao sam neke krave ranije,smanjivao hranu.A to je bilo vreme kada smo imali najviše oteljenih krava i najviše mleka.Ko je imao laktofriz svoj i ugovor sa mlekarom nisu imali te probleme.Tada smo hteli da sklopimo ugovor sa mlekarom ali nisu bili zainteresovani.I od onda nikad da se sastavimo.

Jao jao kad se setim samo... alfa toksi pa te zatvori,mikro biologija pa te opet zatvori te ovo te ono.... jednostavno hoce da te ugasi. Samo neka bude nestasice,nije mleko secer i brasno pa da se mogu lagerovati. Inace proizvodjacima mleka bi dao prazan papir i olovku da sami napisu koju cenu hoces. U svim granama poljoprivrede ubedljivo najtezi posao!

Nastranu što je težak posao al kad pogledaš ni jedan dan slobodan pa gde su noćna teljenja ,treba puno viši mehanizacije neg za suvo ratarenje,kvarovi pulzatora ,paljenje agregata zavisiš od struje, ma sto dodatni zezancija imaš..i plus kad crkne krava crkla je,kad crkne traktor uadiš generalnu i opet teraj..I onda te nakraju zeza otkupljivačka banda bukvalno su mlečna mafija.

i sta je drzava tada uradila sa aflatoksinom-umesto da podeli stocarima zeolit,minazel ili nesto trece kao dodatak protiv mitotoksina oni uzeli promenili i spustili granicu moguce vrednosti tj koliko je dozvoljena granica aflatoksina i teraj dalje
sa tada 0.5 koliko je bila,spustili na 0,25 mikrograma sto je i danas slucaj...u evropi granica je 0.05mikrograma

Da to nisu uradili ovaj sadašnji scenario bi se desio još tada.Aflatoksin je uveden kao zaštitna mera od uvoza mleka iz USA jer su znali da ista ne može da isporuči mleko ni u granicama od 0,5 a kamo li manje.Naše mleko bez problema prolazi a njihovo nema teoretske šanse.To tada a ni do sada niko nije objavio a svi znate šta je sve takav potez povukao za sobom i kako su prošli poljoprivrednici.
Ovo sam čuo nedavno od jednog dr.mr.koji je usko povezan sa stočarstvom, kvalitetnim priplodnim grlima i mlekarskim sektorom.Čovek nije sega mega trend stručnjak niti partijska podguzna muva.Svašta je još ispričao ali ne bih sada da pišem referate, znate svi otprilike, manje, više.

Nazad
Vrh