suboticanin
Član
To je sramota sta nam rade!samo cim se baviti bikovi 1.9 i nikom ne trebaju,svinji sto dinara kud ovo sve vodi..?izvinjavam se na off topic
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A neki vid zastite posle muze? Ja recimo nemam problema sa somatskim celijama od kad sam poceo posle muze da mazem(umacem) sise sa rastvorom joda,receno mi je da smanjuje pristup bakterijama. Nisam ulazio u detalje koje i kako. Prvo smo problematicne izlecili,onda ih sastavili i njima posvecujemo vise paznje za cistocu. Takodje obavezno stavljamo injektore kad se krave zasuse,i tu imaju zastitu do teljenja,sad nisam siguran koje,posto to veterinar radi. Skoro se otelila krava koja vecito kuburi s upalom vimena posle teljenja. Sad toga po prvi put nema,poslusali smo doktora,a ta krava je i mleko povecala sad,a ishrana losija za nijansu nego prosle godine. Manjak je deteline,pojela poplava.Ja imam oko 600l dnevno,ali imam problema sa sc,mikroorganizni 10000 super,ali somatskih oko milion,moracu uraditi analizu i prodati par problematicnih krava.
Nano foam je aktina pjena za pranje znači umočiš obrišeš i muzeš tako da i ako ne izgleda savršeno čista sigurno nema mikroorganizama (imam u zadnjih par godina stalno od 3000-7000hiljada) a iodofilm je zaštita vimena poslije mužnje znači čim pomuzeš umočiš i za to neko vrijeme dok je sfinkter otvoren nema proboja bakterija unutra kad nema bakterija nema ni upale a takođe ni somatskih stanicaPankin za sta su konkretno ta dva proizvoda?
Slabo kolega ima ovih ispod 10 krava ,bilo je manjeg poremećaja kod ulaska u uniju ali više ih je odustalo kad je bila afera oko aflatoxina onda su masovno odustajaliPitanje za clanove iz Hrvatske... Da li kod vas jos uvek ima proizvodjaca koji imaju 3.5 ili 10 krava, ili su uglavnom veci proizvodjaci ? I da li je situacija bila takva i pre pristupanja EU ?