Zoran Kostović
Član
Ni u najavi, ne računajte na te pare, bar za neko vreme. Vidite da država ima prioritete. Možda premijer ubedi bankare, industrijalce, strane investitore, i ko zna koga još da i nama, mučenicima dodele neku crkavicu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo sada preliva čašu.Od sutra mogu da predajem mlekari 40 l dnevno a ja imam trenutno 80 i 3 krave da se tele u narednih mesec dana ,Alternative nemam.Šta raditi.Sleduje klanje krava punih mleka.
Zoki,ovakav scenario ocekujem i kod mene,svakog casa.U ovoj usranoj zemlji kada god monopolisti,tajkuni,politicari i ostala bagra i olos,krenu sa represijom u nekoj oblasti i u nekom delu ove prcvare,odmah se talas inkvizitorskih mera rasiri diljem zemlje.Njih je malo i uvek su slozni u svojim namerama i nakanama da zarade jos enormnije,a nas iako nema nesto mnogo,opet nas je mnogo vise no njih,ali nikad nemozemo da se usaglasimo i ujedinimo.Pa opet,i kada dodje do nekog zajednickog istupa i reakcije na trenutno stanje,niko nas i ne poslusa,a kamoli da povuce konkretne poteze po tom pitanju.Ovo sada preliva čašu.Od sutra mogu da predajem mlekari 40 l dnevno a ja imam trenutno 80 i 3 krave da se tele u narednih mesec dana ,Alternative nemam.Šta raditi.Sleduje klanje krava punih mleka.
Koja je mlekara u pitanju?
Bojcetic,nije problem u tome da mlekare ne mogu da prerade a Srbija potrosi,to sto srpski seljak proizvede.Na godisnjem nivou se kod nas smanji proizvodnja sirovog mleka za 6%,sto je po meni alarmantno iz 1001 razloga.A onda se javi visak tog "istog" mleka na trzistu i proizvodjac mora da ga prosipa u kanal,jer su mlekare,pobogu,prebukirane sirovinom i ne znaju sta ce s njim?!Problem je u tome sto stoka uvozi enormne kolicine mleka u prahu,sa robnom liberalizacijom smo dobili vise nego nalojalnu konkurenciju u vidu visoko subvencionisanih i organizovanih inostranih proizvodjaca.Svaka drzava cuva svoju proizvodnju i svog proizvodjaca,jedino smo mi ovde,nekakvi poljoprivredni proizvodjaci,teret ove kvazi drzave.Ali,ponavljam se,sutra ce zaplakati i ostali srpski poljoprivrednici,jer ovi sa vlasti,za koje imam brdo erotskih reci,gori su i od ovog potopa koji hara Srbijom.Kod nas u selu Somboled-Dukat je odustavio otkup. Sada jedina alternativa sitnim proizvodjacima je lokalna privatna mlekara Gulmlek. Prihvatio je ljude i placa im redovno. Cena nije neka, ali bar otkupljuje. Iako nemam stoke, potpuno saosecam sa ljudima koji su u problemu. Svakih 2-3 godine se spominje uvoz junica iz Nemacke, Austrije? Sta ce nama junice kad ne mozemo ni ovo sto imamo u laktaciji da potrosimo i prera
Potuno razocarenje.![]()
Cuo sam da je poplavljena i to sto nece doci po mleko mogu nekako i da razumem ,ali zasto smanjenje cene ,zar je cena od 31 din prevelika pa se boje da cemo se obogatiti....Jel dajes Milovanovicu .
? Mlekara je poplavljena.