Meni ovog meseca skinuli sa 35 na 32 dinara.A da zlo bude vece,poceli su sa pricom da ne znaju sta ce sa mlekom.Preporucili ovom otkupljivacu ako moze i da ne otkupljuje naredna dva meseca,dok srede zalihe.Prosto nam prave pricu kako smo srecni sto nam ga uopste otkupljuju!?Ja verujem u price kako imaju ogromne cifre nenaplacene od duznika,ali ako treba da povucemo najvise mi u tom lancu,onda ne znam sta da kazem.Problem mi je i sto nemam valjanog kupca u blizini,pa da menjam otkupljivaca.Jednostavno,kada razmislim,pitam se sta ja u stvari radim?Totalno sam se okrenuo ovoj proizvodnji,zrtvujemo celu porodicu,ulozeno je mnogo za nase mogucnosti a sve nam stoji na vrlo klimavim nogama.Muku stocara moze da razume samo stocar i niko drugi.Sve je kompleksno i slozeno u celokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji,ali mlecno govedarstvo je vrh cele te proizvodnje,a tretira se kao samo dno.Ako se nastave ovakvi "stimulativni" potezi od strane svih relevantnih u ovom poslu,moracu se najozbiljnije preispitati sta mi je ciniti za nadalje.A inace,ovo ne bi mogao da radim da ne volim stoku i zivotinje uopste,jer pod ovakvim okolnostima,ova proizvodnja ima ozbiljne mazohisticke obrise.