Nista normalnog coveka vise ne moze da iznenadi u,nazovi,zemlji Srbiji.A i nista novo se ne moze reci za postojece stanje,koje traje jos od,evo malo,pa pre Hrista.Kada majmuni sa odredjenih pozicija moci i vlasti,povuku ili dozvole ovakve poteze,posalju pravi cunami u ionako poplavljeno podrucje agrara,gde nam je svima voda dosla do usta.I kakvu poruku su nam poslali putem ovih razornih talasa?Ne brinite,mi cemo vas pomalo subvencionisati,doduse sa velikim zakasnjenjem,jescemo g..na gde god stignemo kako nam je poljoprivreda na prvom mestu,a usput cemo vas minirati na svakom koraku putem uvoza jeftinih,a neproverenih sirovina i njihovih poluproizvoda,kao i precutnom saglasnoscu za haos koji sprovode monopolisticki gadovi,ovog puta u mlekarskom lobiju.Tako da cete vrlo brzo okoncati svoje snove o nekoj novoj,zdravoj Srbiji,gde cete moci ziveti od svog postenog rada.Pa kada svi dignete ruke od proizvodnje,koja je svakoj normalnoj drzavi najbitnija,postacemo samo trange-frange tvorevina,gde ce odredjeni i povlasceni zaradjivati enormno na uvozu i raznoraznim spekulacijama.Sto bi proizvodili kada mozemo uvesti kojekakva govna sa strane i lepo upakovati,a skupo prodati svom narodu.Mnogo puta sam ovde na forumu govorio o znacaju i kompleksnosti mlecnog govedarstva,iz ugla obicnog proizvodjaca,a to je jedino ispravno razmisljanje u ovoj drzavi,misljenje obicnog coveka koji je iole sacuvao zdrav razum.Medjutim,tako ne razmisljaju ovce kojima smo dali legitimitet da nas vode u ponor.Niko od njih ne zna i ne moze da zamisli kakva je to poljoprivredna proizvodnja,a jos proizvodnja mleka.To su neljudi koji ne dele nista sa nama,ni porast cena,ni male plate,ni svakodnevne troskove,ni drakonske saobracajne kazne za gluposti,ni mehanizaciju iz sredine proslog veka...Njima mi nismo bitni nimalo,sve dok ne dodje vreme izbora.A posle istih,evo pljujemo,psujemo i nabili bi ih u stale bar na dva dana,cisto da osete cari mleka.Strasno sam razocaran svime i najradije bih im ovde pomenuo svu blizu i dalju rodbinu u kontekstu bludnih radnji,ali to prevazilazi norme pristojnosti.A njihovo bludno delanje po utlacenom radnom klasom traje decenijama,perfidno i svrsishodno.Ja se iskreno bojim nase buducnosti u ovom sektoru proizvodnje,jer kada se monopolistima jednom usladi jeftin uvoz sa vecom zaradom,sikanirace nas sve vise i vise.A mi nemamo konkretnog mehanizma koji bi nas zastitio,niti je to nekome u drzavi u interesu.