Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Dejane,mesecno izadjemo od 3400l pa jos koja stotica gore,nekad dole.I sada me zivo interesuje da li majmuni selektivno formiraju otkupnu cenu,zavisno od reona gde otkupljuju,ili se vode nekom drugom logikom spletkaroskih idiota.Ako nije problem,koja je tvoja litraza i koja cena?

Dejane,mesecno izadjemo od 3400l pa jos koja stotica gore,nekad dole.I sada me zivo interesuje da li majmuni selektivno formiraju otkupnu cenu,zavisno od reona gde otkupljuju,ili se vode nekom drugom logikom spletkaroskih idiota.Ako nije problem,koja je tvoja litraza i koja cena?
Ja predajem konstantno od 6500 do 8ooo l mesecno,cena mi je od mlekare 39 neradim direkno s mlekarom nego sa otkupljivacem u selu koji zajedno radi sa jos jednim otkupljivacem iz bobista pa zajedno voze mleko.Drugima manjim proizvodjscima su isplacivali po 30 din. Za sada je takvo stanje a za na dalje videcemo,ako probaju da skinu cenu trazim druge.Iskreno mislim da je problem kod tebe u otkupljivacima a ne u mlekari jer kad meni toliko placaju ,koliko ga daju u mlekari? (novac nam uplacuje mlekara ali nikome nije ista cena mleka po l)

Jutros u emisiji je Uros Davidovic napomenuo nekoliko puta da je uvezeno mleko u prahu u vrednosti od 2 mil evra (ako sam ga lepo razumeo)...
To mislim da je odgovor na smanjen otkup mleka i nize otkupne cene... Eh Srbijo... :(

Prasak +voda= mleka do mile volje, jogurta, pavlake, sira a vi stocari drzite krave jer vas mi kao Drzava potpuno podrzavamo u tome i sto vise podpomazemo vasem propadanju.

Ovo je katatrofa. Kod mene su trazili da se smanji kolicina kao zbog posta, pa neposti cela Srbija:-D
**greška te drzavo sta smo docekali da pored naseg mleka drzava uvozi mleko u prahu

Nista normalnog coveka vise ne moze da iznenadi u,nazovi,zemlji Srbiji.A i nista novo se ne moze reci za postojece stanje,koje traje jos od,evo malo,pa pre Hrista.Kada majmuni sa odredjenih pozicija moci i vlasti,povuku ili dozvole ovakve poteze,posalju pravi cunami u ionako poplavljeno podrucje agrara,gde nam je svima voda dosla do usta.I kakvu poruku su nam poslali putem ovih razornih talasa?Ne brinite,mi cemo vas pomalo subvencionisati,doduse sa velikim zakasnjenjem,jescemo g..na gde god stignemo kako nam je poljoprivreda na prvom mestu,a usput cemo vas minirati na svakom koraku putem uvoza jeftinih,a neproverenih sirovina i njihovih poluproizvoda,kao i precutnom saglasnoscu za haos koji sprovode monopolisticki gadovi,ovog puta u mlekarskom lobiju.Tako da cete vrlo brzo okoncati svoje snove o nekoj novoj,zdravoj Srbiji,gde cete moci ziveti od svog postenog rada.Pa kada svi dignete ruke od proizvodnje,koja je svakoj normalnoj drzavi najbitnija,postacemo samo trange-frange tvorevina,gde ce odredjeni i povlasceni zaradjivati enormno na uvozu i raznoraznim spekulacijama.Sto bi proizvodili kada mozemo uvesti kojekakva govna sa strane i lepo upakovati,a skupo prodati svom narodu.Mnogo puta sam ovde na forumu govorio o znacaju i kompleksnosti mlecnog govedarstva,iz ugla obicnog proizvodjaca,a to je jedino ispravno razmisljanje u ovoj drzavi,misljenje obicnog coveka koji je iole sacuvao zdrav razum.Medjutim,tako ne razmisljaju ovce kojima smo dali legitimitet da nas vode u ponor.Niko od njih ne zna i ne moze da zamisli kakva je to poljoprivredna proizvodnja,a jos proizvodnja mleka.To su neljudi koji ne dele nista sa nama,ni porast cena,ni male plate,ni svakodnevne troskove,ni drakonske saobracajne kazne za gluposti,ni mehanizaciju iz sredine proslog veka...Njima mi nismo bitni nimalo,sve dok ne dodje vreme izbora.A posle istih,evo pljujemo,psujemo i nabili bi ih u stale bar na dva dana,cisto da osete cari mleka.Strasno sam razocaran svime i najradije bih im ovde pomenuo svu blizu i dalju rodbinu u kontekstu bludnih radnji,ali to prevazilazi norme pristojnosti.A njihovo bludno delanje po utlacenom radnom klasom traje decenijama,perfidno i svrsishodno.Ja se iskreno bojim nase buducnosti u ovom sektoru proizvodnje,jer kada se monopolistima jednom usladi jeftin uvoz sa vecom zaradom,sikanirace nas sve vise i vise.A mi nemamo konkretnog mehanizma koji bi nas zastitio,niti je to nekome u drzavi u interesu.

Treba postaviti pitanje Vucicu i njegovoj NOVOJ POSTENOJ vladi ko je i zasto dozvolio uvoz mleka u prahu a kad bi neko odgovarao za to , a nece ,to se nebi vise desilo (naravno odgovorili bi da je to trzisna ekonomija ?) I gde smo sada mi stocari,da menjamo posao nemozemo (mnogo smo do sada ulozili ) jedino nam preostaje da menjamo drzavu i da budemo INDIJANCI u Srbiji pa vremenom cemo ostvariti osnovna prva koje nam sleduju. DAKLE BUDIMO INDIJANCI PA CEMO KAO MANJINA U DRZAVI MOZDA IMATI MEHANIZAM ZA NASE PROBLEME.(pet sekretara u vladi R.SRBIJE a mozda i vise )

Ako ovaj signal države ima neko da nije shvatio, treba mu objasniti da će se u narednom periodu više bazirati na uvozu agrarnih proizvoda nego na razvoj domaće poljoprivrede. Tu nema da je neko kriv, to je stav države prema tržištu mleka.

One koji žele iz inata da istraju, u ovom slučaju u proizvodnji meleka, ili možda zbog tradicije ili zato što su već mnogo uložili da pitama šta misle gde će ih to takav stav na kraju dovesti. Da li zaista neko misli da može toliko dugo da proizvodi mleko koliko dugo se može uvoziti jeftinije mleko u prahu.

Sada ste u nekom minusu, koliko ima proizvođača mleka koji misle da će ze nekih 5 godina biti u plusu. Da nema kojim slučajem neko da misli da će se promenom ovih na vlasti stanje popraviti i postati stabilno.

Kao što sam rekao signal je jasan, umesto da reše problem organizuju se pregovori u vezi problema. Ili će se osnovati udruženje proizvođača mleka u kojem ćete svi biti članovi ili ćete prestati proizvoditi mleko. Neko prestati sada, neko kad shvati za koju godinu da je u minusu.

Treba pitati i potrosace koje mleko hoce da kupuju ,neka se mleko iz uvoza posebno oznaci i neka bude duplo jeftinije ali neka pise da je ovo mleko uvezeno i napravljeno od mleka u prahu a nase mleko (prirodno) nek ima posebnu oznaku,ovo koristu mlekare pa u istu ambalazu pakuju sve ,bez PRAVE kontrole i bez posebnog zakona. A ono da se ujedinimo to nije poslo za rukom ni ovim politicarima a kamo nama stocarima sto smo po 12 h i vise u stalama treba zakonom sve ove stvari dovesti u red pa ako ima manjak mleka nek se uvozi ali neka ima deklaracija da je mleko iz svajcarcke iz albanije iz hrvatske...

Polako ljudi sa prodajom. Da čujemo prvo da se oglasu gospodja ministarka, mozda ovo mleko u prahu je uvezeno za konditorske svrhe, mozda ćemo i mi stocari da dobijemo koje parce torte...

Najbolje po meni da se placa cena mleka po kvalitetu ,jer samo tako moze opstati jer nije fer koje da otkupljuj mleko samo daj da je mleko moze i sa vodom sve ostalo ,zato nije u cudu sve mlekare koje su kupovale tako mleko propale .

Nazad
Vrh