Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

jel ima nekog da predaje mleko mlekoproduktu iz zrenjanina?

- - - - - - - - - -

Kakva iskustva imate sa Imlekom,ja sam danas presao iz sabaccke mlekare u imlek :)

Mlekara Granice najavila pad cene mleka za 1,5 din L ,dali je jos neka mlekara najavila pad cene mleka?

Cujem da je mlekara Sabac nesto u blokadi i da neisplacuje nista do daljnjeg . Dali zna neko sta se desava ,nase plate su usko vezane za isplatu Sabacke mlekare prema Pkb-u a trenutno nisu uplatili mesec i nesto .

Moji su presli zimus iz sabacke u pancevacku, cena je bila ok. naspram ostalih al isplata nikako, 4-5meseci duga, al sva sreca presli na vreme i isplatili taj dug od 4-5meseci i posle toga je sve stalo.
krivo mi samo sto im burazer nakon isplate do zadnjeg dinara, vratio laktofriz 500l nov, to bi bilo za kamatu sto su mu koristili novac :haha:
Pancevci za sad ok.35din/l i na vreme placaju, al su poceli da zezaju sa kiselinom, malo pokaze kao pesak nece da prime, kod sapcana dok ne pokaze grudvice primali.

Moji su presli zimus iz sabacke u pancevacku, cena je bila ok. naspram ostalih al isplata nikako, 4-5meseci duga, al sva sreca presli na vreme i isplatili taj dug od 4-5meseci i posle toga je sve stalo.
krivo mi samo sto im burazer nakon isplate do zadnjeg dinara, vratio laktofriz 500l nov, to bi bilo za kamatu sto su mu koristili novac :haha:
Pancevci za sad ok.35din/l i na vreme placaju, al su poceli da zezaju sa kiselinom, malo pokaze kao pesak nece da prime, kod sapcana dok ne pokaze grudvice primali.
Pancevci neprave sir i zato primaju samo dobro mleko.Meni nisu dva puta uzeli ali je to bilo dok mi nisu doneli laktofriz.....

Za prošli mesec je bila cena 36 din/kg, prva klasa mlekara Imlek, količina 2800 kg za mesec dana. Nisu nam najavili nikakvo pojeftinjenje, mada je sve moguće.

Kad pojeftini kukuruz cena koncentrata ostaje ista cim kukuruz ponovo poskupi odma i koncentrat poskupljuje tako je bar desetak puta unazad. Dali ce te iste mlekare srazmerno sniziti cenu u maloprodaji ili ce opet imati neko obrazlozenje kako su im porasli troskovi proizvodnje. A premija za prvi kvartal sta je bilo sa njom? E moj ministre nemoj vise da lazes ovaj narod vec stisni muda i kazi na sav glas nemamo pare za vas stocare to jest seljake kako nas strucno nazivate.

Haos Imlek cena 32 dinara oko 300-350 litara imam dnevno a cena minimalac u sabackoj sam imao 38 ali nisu isplacivali ovo je skroz ne isplativo !!!

Neisplativo je već zadnjih nekoliko godina, i kod vas i kod nas. Samo što smo svi mi previše uložili u tu proizvodnju i živimo u nekoj nadi i vođeni zdravom logikom da bi moralo biti bolje, jer mlijeko je ipak strateška namirnica. No čini se da nam je logika pogrešna i da je samo nama stalo do proizvodnje. Koliko pratim zadnjih godina, sve se radi na propasti proizvodnje mlijeka i proizvođača. Ovdje Dukat podigao cijene u maloprodaji, a javnost uvjerena da je za poskupljenje kriv seljak...pitaju me prijatelji iz grada jel sad bolje kad su nam cijenu podigli...ne znaju da mi od tog poskupljenja nemamo ništa. Primjera radi koliko je državi stalo do naprednog seljaka: jedna od najstarijih i najboljih poljoprivrednih škola u bivšoj državi ove godine upisuje svega 14 učenika u opći smjer (ratarstvo i stočarstvo), a još prije desetak i više godina upisivano je i preko 100 učenika u smjerove stočarstva i ratarstva.

Svi su isli u istoj skoli i svi su pokazali odlcno poznavanje predmeta kako unistiti sve zivo u Drzavi ,zar je njih briga za radnike, seljake, koliko imamo socijalnih slucajeva,sto ne iznesu prave podatke? Mi zivimo u nadi za bolje sutra a radimo to delom iz ljubavi a delom iz navike, a koris ili dobit ove godine necemo imati ni mi stocari ni ratari , povrtari,vocari niko nece imati nikakve koristi, ali zivimo za bolje sutra,zasto cutimo? Zasto sad ne lupamo u serpe i protestujemo gde nam je sloznost ?

Nazad
Vrh