Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Господо млекара мегле Крагујевац куч КГ милкоп Рашка од 1.2 2013г цена млека мања за 2дин. по 1л. ко не верује нека се информише директно код млекара или нека чека следећи обрачун па ће видети.Што се тиче имлека у нашим крајевима веома мало млека узима код мене само на једном месту.

E zato smo se mi na vreme razveli od njih,samo sa Meggle nikad nismo saradjivali. Kad im treba mleko kume i mole i obecavaju zestoku cenu,a cim im malo zaskripi cena dole. Briga njih za proizvodjaca. Jos nam je vlasnik Milkopa,kada smo prestali njima da dajemo,licno doveo poljoprivrednog inspektora u svom skupocenom dzipu da utvrdi da li smo predavali licno svoje mleko od svojih krava,da nam slucajno nije pomagao neko iz komsiluka da ne ostetimo drzavu za premiju.

Sada mlekari Lazar Blace. Trenutna cena 41,60 dinara za oko 250 litara dnevno,bez premije. Isplata redovna dva puta mesečno. Već godinu ipo dana dajemo njima i nikada nije bilo smanjenje cene,samo je išla na gore. A gazda te mlekare ima svoju farmu krava i svestan je koliko košta proizvodnja mleka ovih dana u Srbiji.

Vlasnik mlekare kojoj predajem mleko ima farmu krava,a ipak ne postuje svoje koperante ni po pitanju cene ni po redovnosti isplate.

kod nas sapcani od januara ne uplacuju nista,zadnje je placen prvi deo oktobra,kazu treba za neki dan i prodaju neku filozofiju nesto kao treba da svedu na isplatu 40-dnevno,ja nista nekapiram al sam presto da im dajem i vecina ih je ovde napustila i nece da im vrate rashladne uređaje dok sve isplate. pljacka kako okrenes nista novo.ni 30 dinara fali neka para.

Bogami sa ovom pričom o afla toksinu u mleku, bojim se da će cena mleka imati negativan trend, sigurno će iskoristiti ovu priču da smanje cenu mčleku, što sa razlogom što bez razloga. Bojim se da će ova priča biti nov udarac našem mlekarstvu. Što se tiče Imleka prilično su kporektni što se isplate tiče, nema kašnjenja, mi sa njima sarđujemo, to je sve što mogu da kažem, nisu idealni ali korektni.

Kod mene je 8 din. po masnoj jedinici, inace dajem lokalnoj mlekari Eko-Mlek Kaonik... Tacan je za isplatu,uvek na vreme,a daje i kompenzaciju robe ili goriva za mleko u svojoj poljoapoteci i pumpi.

Milane dobra ti je cena.Jel imate jos na umaticena grla ?Kod mene je cijena 36 dinara sa pdvi plus premija 15 dinara i nemamo nista na umaticena grla predajem 330 litara dnevno mljekara kozarska dubivca-latea

Nazad
Vrh