Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Evo od 4.12 mkrobiologija mleka 4,17 mm 3,4 %prot. CFU124 SC 170 SM9,26

Pancevacka mlekara je propala pa je u zakup uzeo jedan Slovenac koji je ostao duzan svima silne pare,pre tri godine je pocela opet da radi i od tad placaju redovno,cak su pokrenuli i susaru za mleko ...................

E zivote, nama u sred Banata treba jedan Slovenac da nas uci poslu i poslovanju mlekare.

Imam pitanje, nije baš na temu ali nisam našao gdje drugo da ga postavim. Naime, treba da kupim muzilicu i u Bijeljini sam gledao neke muzilice. Kaže prodavac da se rade u Srbiji, na njima je oznaka "Novaković 3M" iz Inđije. Valjaju li one čemu, cijena im je pomasna (760KM-380 Eura)? Na njih se dobija jedna godina garancije. Ako neko zna nešto o njima, mnogo bi pomoglo. Nemam iskustva sa tim mašinama pa mi je svaka informacija dobrorošla.

Dvije, sad je jedna u štali a tražim drugu. Ne treba mi ništa specijalno, ove muzilice sam gledao i skroz su jednostavne. Po svojim karakteristikama mi odgovaraju savršeno samo se brinem za kvalitet jer ne znam nikoga da ima takvu pa da pitam kako se pokazala.

meni je izaslo mleko ovako.1050 litra na .masna jed 3.7 . 32 dinara sa pdv. to je za 15 dana..neznam samo kako moze nema voda a 3.koma 4 jedu detelinu i koncetrat.

Dvije, sad je jedna u štali a tražim drugu. Ne treba mi ništa specijalno, ove muzilice sam gledao i skroz su jednostavne. Po svojim karakteristikama mi odgovaraju savršeno samo se brinem za kvalitet jer ne znam nikoga da ima takvu pa da pitam kako se pokazala.
ja sam kupio alfa laval polovnu, kapacitet jedna kanta, platio je 400e komplet sa prohrom kantom, znaci muzilica zidna sa vakumom e extra radi do sad

Ljudi njemu se za 2 krave ne isplati kupovina tolikog muznog aparata.Održavanje je takođe poskupo a dovoljno je samo da pulsator zataji i eto lepog troška za remont a gde su još i lopatice na vakum pumpi i ostali elementi.

kad je vec cena ista za dve krave mu se nikad nebi pokvarila, ja muzem 4, sad ne muzu se uvek sve 4 uvek je po neka zasusena

Aparat za muzu je blagoslov,u odnosu na rucno muzenje...kolege, ima jako puno kolega koje poljoprivredu osim oranja setve kosenja ostalo se radi rucno,tako da muzilica i za jednu kravu dobro dodje, a slazem se u potpunosti da u svakom poslu pa i u stocarstvu bilo koja nova-polovna masina mora da se otplati sto pre to bolje...

meni je izaslo mleko ovako.1050 litra na .masna jed 3.7 . 32 dinara sa pdv. to je za 15 dana..neznam samo kako moze nema voda a 3.koma 4 jedu detelinu i koncetrat.
Pa moguce je ako dajes mlekari Lazar Blace, jos ako imas nekog ko te ne simpatise mnogo, a radi u mlekari i vodu ce da ti pisu samo da ti ne daju da zaradis...
Evo primera:
Ja davao Lazaru mleko, 3 u mesecu dodje obracun koji naravno deli samo onima koji traze, masna jedinicia 3.4 nema vode, ja pitam vozaca kako to odjednom 3.4 a jedu detelinu i silazu i sve je isto kao predhodnih godina, on kaze proverice u mlekari, prodjose 10 dana on dodje sa aparatom uzeo mleko odneo ga u mlekaru kad ono, masna jedinica 2.8 plus 3% voda, tu smo se deeeeebeeelooooo posvadjali, i posle nekoliko dana cujem ja, Niska mlekara ponovo dosla u nas kraj, vidim ja vozaca iz naseg kraja pa ga pitam da li mgou kod njih da predjemo i da dajemo njima mleko, naravno on prihvati, ja mu ispricam sta mi se dogodilo sa Lazar-mlekarom, onda se dogovrimo da isti dan kad lazar uzima masnu jedinicu da i njemu dam mleko da i on uzme. Dodje i taj dan vozac Lazar mlekare uzeo masnu jedinicu i otisao, rece rezultati za dva dana, dodje posle 15 minuta i Niska mlekara uzela uzorak i rezultati vec sutra ce da jave, dolazi lazar sa kamionce(sa zakasnjenjem) staje pored kapije,i kaze, 50% voda masna jedinica 2.5, utom trenutku nailazi i Niska mlekara covek izlazi ja Niskoj mlekari dam mleko ovog iz LAzara oteram u tripizde materine, a predhodno sam uzeo listu od Niske mlekare gde pise da je masna jedini 4% mleko cisto(bez vode) i pokazao vozacu LAzar mlekare, on pocrveneo poceo da kenja nesto kako sam mogao da to uradim itd... Nemozes da zamislis koliko narod moze da bude zloban i mojti je savet ako imas jos neku mlekaru, daj i jednoj i drugoj mleko neka ti pregleda, i videces dali je problem(covek=ljubomora) ili je hrana, ili krave ...
PS: savetovan sam da su mi krave lose i nevaljaju, skoro da su me ubedili,ali srecom Niska mlekara je mlekara za primer i zahvalan sam im sto otkupljuju mleko, cena je 32 dinara.

Jugi nije mlekara tu kriva neg vozac mucka,mora da opravda vodu koju dospe,radi sa nekim pruzvodjacem u dilu.Nama je reko sef iz imleka da mi sami izvadimo poseban uzorak i stavimo u frizider pa da se uporede,jel ima svakakvi mucki.

Predpostavio sam da je vozac kriv,samo sam se pravio blesa, ali hvala bogu pa je Niska mlekara stigla, a ko je kriv tacno, istrazicu kad se malo slegne prasina kad zaboravi i vozac i taj s kim je bio u dil varijanti,e onda, kad saznam bice, tesko mu ga skroji nane, strpljen spasen!
PS: Cinjenica je da radi u Lazar mlekari, kakav je vlasnik kad mu misevi(radnici) kolo vode!

U slučaju nekih nesporazuma nosim uzorak direktno na Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu. Posebno sad kad imaju akreditovanu labaratoriju.

Nista cudno kod mene u kraju otkupljivac mleka je dva meseca jednom liku pisao po 60 l dnevno a da ovaj nije muzo ni jednu kravu.

Nazad
Vrh