Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

U Crnoj Gori možeš da dođeš i do 0.5e u zavisnosti u kojoj si opštini pošto neke opštine same subvencionišu, inače i semenjenje je džabe to država plaća.

Imamo između 100-110 kg svog mleka, imamom još tri junice da se tele u narednih mesec pa će biti i malo više. Kod mene je laktofriz, al donose još dvojica komšija, malo su nepažljivi, nikako da udđemo u ekstra klasu, a imam varijantu da samo moje mleko bude, ali nije u redu, i ovako nas je malo još da se zavađamo, pa ih polako dovodim u red.

Kod mene lokalna mlekara smanjila cenu i ukinula stimulaciju i platila mi mleko 4.2mm 28.5din,pljacka ali sta da radis mora da se trpi.

Kod nas ima jako malo stoke i svo mleko se proda po selu, cak i iz okolnih sela donose mleko na pijacu i cena je od 70 do 80 din.po litru.

Meni kuci donose po 65 din po litri. To je cena Na malo, svaki dan 1 litar...
Čisto informacija, ako nekome nešto znači.

Marice predji slobodno u tu mlekaru i neces se pokajati , sto se tice isplate tacni su u dan ja sa njima saradjujem skoro 3 godine i nije bilo nikakvih problema , trenutna cena 35,60din lit za kolicinu od 3000 litara za 15 dana premija kasni ali to verovatno nije do njih.

Kod nas ima jako malo stoke i svo mleko se proda po selu, cak i iz okolnih sela donose mleko na pijacu i cena je od 70 do 80 din.po litru.
Meni kuci donose po 65 din po litri. To je cena Na malo, svaki dan 1 litar...
Čisto informacija, ako nekome nešto znači.

Ja sam jesenas nosio po kućama za 60. Izgleda da ću malo da korigujem cenu, tim pre što je kozje mleko u pitanju. Uvek sam držao cenu kao najskuplje kravlje, ali sada svi prodaju kravlje po 60. Ne da više niko po 50. Podigao bih rado i na 70, ali lakše bi mi bilo kad bi i neko od kravara podigao cenu. Posle ovoga što sam pročitao imam još jači motiv, ali ipak ću dobro da se raspitam u svom kraju jer daleko su Padina i Kovačica od Kikinde u svakom smislu.

Među kozarima je rasulo. Neki su se još predprošle godine hvalili kako prodaju po 70, a sir po istoj ceni kao i ja. Gde je tu logika? To ispada da su istu tu litru mleka prodali po 50 dinara kao i ja i još su se bakćali oko pravljenja sira. U isto vreme, bilo je i onih očajnika koji su prodavali i po 40. Zato ne mogu da se pouzdam u kolege kozare i njihove kalkulacije i ravnam se prema kravarima.

i kod nas je sigirno 100 kozje ako nije i vise od toga, a ja kravlje dajem po kucama odavno po 70din/l

Mi raznosimo po selu, i subotom na pijaci po 60 din. Ali razmisljamo od prvog da dignemo

Nazad
Vrh