Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Ma super,sledeceg meseca neka spuste za jos dva.Mislim,sta ce nama te pare?Pa mi smo magovi prezivljavanja.Mogu i da prepolove sumu,opet cemo mi raditi,grbaciti se i prezivljavati.Dosta mi je vise kukanja,ali stvarno je dara vise prevrsila meru!Koliko je stocarstvo na izdisaju toliko svi sa strane uz svesrdnu pomoc i blagoslov drzave ubrzavaju mu propadanje.Verovatno da nam prekrate muke.Verovatno i mleko nije vise strateski bitna zivotna namirnica,a seljak vec odavno nema nikakav status u ovoj zemlji,sem onog gde su mu gace spustene a on u blagom pretklonu.

Imlek zadnji obračun 36 dinara po kg mleka, inače prva klasa sa 4,1%MM, 3,25 proteina i 130 kg mleka dnevno prosečno. Ni meni se ne svidja kako se razvija situacija, prvo suša prošle godine, pa aflatoksin, pa sad ove špekulacije, ne miriše mi na dobro za govedare.

Prva klasa, 140000 CFU/ml, al su mlečna mast i SMBM extra, tu imamo stimulacije. Npr prijatelj ima extra klasu ali su mu loše komponente mleka i ima 35,5 din/kg. Opustila vas je šabačka mlekara što se tiče rada oko mleka ! :) Mala šala ali ima istine malo.Danas me zove komšija koji je 10 godina sarađivao sa šabačkom mlekarom i usled razvoja situacije prešao pre mesec dana u Imlek, ali navike ostale, loša higijena opreme za mužu, muka živa i zadnji uzorak preko milion CFU/ml, katastrofa, on neće imati ni 30 dinara/kg. Ali plaši me kako nam se svima piše.

Dosta ti je niža mlečna mast i SMBM, tu imaš destimulacije, ali opet SMBM nije toliko niska i mikrobiologija je korektna, trebalo bi da bude nešto viša cena za tu količinu i taj kvalitet. Izračunaj ponovo!:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

@ Zmaj 151 Isprazni pp, ne mogu da ti odgovorim.

Da je belo? auuuu
A ako ima soli&sode?:riba:
Orljevacka, svaka cast i za kolicinu i kvalitet!Pozdravlja te tvoj rodjak! Samo napred.
Bese i ti si uvezao one felericne junice iz Imleka pa ti sad daju do 50 litara mleka?
Sabac placa neke zaostatke,
Leskovac duguje oho-ho i do dva meseca
Kako je kod ostalih?

Danas stigao obracun Mlekara Subotica osnovna cena je 28.03din MM4,14 PR3,3 SM8,62 LK4.41 + stimalacija za kolicinu 3,6din extra klasa 6din +2din za EU mleko ukoliko su uzorci dobri i u mlekari i u institutu.Ukupno pise 39,63din+pdv.
Dnevna kolicina je nesto malo vise od 600l.

Nazad
Vrh