Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

kod mene otkupljuje mlekara plana ,placaju redovno na 15 dana ,ali imaju manju cenu u odnosu na imlek,sabac oko 29 din

Zabole zaharija za krave ,isto kao i ministra obecali su sve i svasta a ustvari nista od toga kukuruz i nafta stalno poskupljuju kao i mleko u maloprodaji , a nama proizvodjacima sve crnje i crnje mleko.

Bogatic mlekara Milovanovic Pocerski Pricinovic 25.2din , mlekara Sabac 29.5din sa95 dana kasnjenja.

Ma ja sam opicio mejl pa cemo videti da li je laznak i rodjeni brat ovog nakaradnog sistema ili je stvarno zagovornik poljoprivrednog razvoja ove zemlje.....samo sramno je....

Kod mene cena mleka trenutno 38 dinara bez ikakvog dodatka, malo i mi da se oživimo to Srbijo idemo napred.

Moj Golube,daj bože da je to istina,ali ni jedna mlekara ne plaća toliko.
Kod Somboleda i Imleka može biti 38,ali sa premijom i to manji broj proizvođača!
Mi kantaroši ako izvučemo 25 to je super.Ne bih da ispadne da ih hvalim,ali Somboled plaća redovno.

i imlek placa redovno do 18.lezu pare za predhodni mesec,sto kaze kolega za kantarose je manja cena 26.2 bez premije. a koji su sami imaju vecu cenu opet zavisi kako ko.a ima kod nas u selu i pancevacka neka mlekara ne placaju bolje od imleka al se zato ceka tri meseca za pare

koid nas mlekara granice zadnje dve isplate skinula masnu jedinicu na 3,9mm i naravno cenu na 28,46 to je cena preko 1000l za 15 dana ko ima manje cena oko 25 din lit . sto se tice ove izmastane cene 38 d l nebi bilo lose da je tako , jer sa tom cenom mozda bi bili na pozitivnoj nuli .

Danas sam bio na u obilasku farmi sa kojima saradjujem na jednoj na kojoj se gaji simentalac i dnevnom proizvodnjom od 650 kg cena mleka je 40,5 din/kg sa premijom, na drugoj sa HF i RHF i dnevnom proizvodnjom od 2 250 kg cena je 42 din sa premijom. Imlek je kupac oni su zadovoljni mada doskora su i njih zezali ali kriza ih naučila pameti. Ali kako stvari stoje sa cenom hrane i inputa u ratarskoj proizvodnji smeši nam se nova kriza i manjak mleka, polako manji odustaju i rasprodaju grla.

nesto se desava sa mlekom izgleda da su opet uvezli mleko u praxu.to govorim zato sto su ucestali sa uzorkovanjem a to rade samo kad imaju viska mleka IZ ISKUSTVA ovo govorim ,voleo bi da nisam u pravu.

Ima li negde promena cena otkupa mleka?Smanjili nam monopolisti ovde na 24 din. po litri.To je otprilike neki minimum,ko da vise od tone po mesecu moze da racuna na koji dinar vise.Pa mi nikako ne ide uglavu takav paritet cena,mada u ovoj drzavi vise nista ionako nije normalno.Ali gde naci racunicu sa ovakvim cenama,i da li ima smisla boriti se i dalje sa idiotskom birokratijom i srpskom koza nostrom na poziciji vlasti.

Nazad
Vrh