Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Cijena kod Mlijekoprodukta u osnovi je zasnovana na sadrzaju prot. i m.m., plus klasa mlijeka, plus kolicina, plus PDV 5% ili 17% zavisi ko je kako registrovan. E sad ako je jedan od ovih parametara los, pada i cijena. A proizvodjaci koji predaju manje kolicine nemaju stimulaciju na kolicinu, obicno nemaju pdv i tako ima pada cijena.

Pa da samo ti kad imas 5% to ostaje tebi a kad si u sistemu imas 17% to vracas drzavi(procente sam naveo iz posta prije jer kod nas nisu ti %) ako ne kupis neke robe u vrednosti tih 17%-pdv-a da to prebijes.Znaci ako prodas nesto za 100 din platis 17 din od toga porez ili ako kupis nesto za 100din onda prebijes te dve stavke,uprosceno receno,ali postoji tema o pdv-u pa ne bi dalje ulazio u raspravu.

Kod mene je cijena mlijeka 0.31 eurocent plus premije 0.17 eurocenti koju nam nisu platili zadnjih 9 mjeseci a sada su nam ponudili ugovore sa bankama da dignemo svoj novac a banka nam uzme 6% a ako drzava ne uplati te premije za godinu dana banka trazi povrat svog novca.Zasto da ja dajem 6% bankama

Ja koliko znam da je bila rijec o 6% al ako za godinu drzava ne isplati ti te pare moras vratiti tako da to nije neka sreca,to je placka seljaka

Neke su vec isplatili,msl ja jos nisam dobio kazu pri prilivu novca u opstinu mozda u februaru

To vam ispada kao da ste uzeli kredit sa kamatom 6 ili 10% a garancija vam je dug za premiju.A ja mislio samo bandita ima kod nas a bogami i vaši su dobro potkovani.

Svi su se skolovali u istoj zemlji a sad je svako ostao u svojoj drzavi da pobije i ovo malo stoke pa cemo onda svi skupa uvoziti mleko verovatno od Kineza. Inace da se vratim na temu mlekara "GRANICE" Mladenovac cena mleka 34,60 din lit + 7 din premija (oko 3000L) mesecno. Ako bi sabrao sve troskove proizvodnje s obzirom da nisam od lopovske opstine Kovin dobio ni hektar drzavne zemlje blago receno mogu da ih slobodno pustim u park.

Nazad
Vrh