Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Ljudi, bre, narod nema vise novaca ni za najosnovnije namirnice, jako se slabo kupuje mleko. ::lose::

Tacno tako cena niza za 2 din pa zamislite koliko preredivacima ostaje dnevno samo na 2 din neka je milkopu ulaz60000lit dnevno puta 2din pa meseci... Nisu cene pale samo kod milkopa nego i kod ostalih ali niko ne objavljuje.

Sad su javili na dnevniku RTV da ima viska mleka na trzistu i nema ko da ga kupi. Dragin je rekao!!! :zli:

Kako samo odjednom visak mleka, kad su do juce kukali kako nemamo mleka ni da podmirimo domace trziste a sad odjednom toliko izvozimo. Nase krave izgleda da su troduplirale proizvodnju, a mi to nismo primetili

Ako je Milosavljević novi ministar sigurno nas očekuje uvoz mleka u prahu i onda sledi scenario svima nama dobro poznat :udri:

Sad sam potpuno siguran da se ide ka potpunim unistenjem ovo malo krava.Cena jeste problem viska mleka ali ne proizvodjacka vec preradjivacka, kad bi smanjili njihovu krajnu cenu onda bi se vise prodalo i ne bi ga bilo ni dosta.mi ga dajemo za 30-35din lit a mlekare 60-100din lit ,pa ko ima vece troskove proizvodjac ili preradjivac?

Rale 83 je napisao(la):
kombajner je napisao(la):
Cena sirovog mleka kod mene je 39din sa premijom, otkupljuje IMLEK i nikakvih problema nemam sa njima. EXTRA sam klasa uvek 20k. bakterija masnoca 4.2, proteini 3.40, suve materije 8.75! isplacuju redovno dolaze po mleko svaki drugi dan, cena nije neka ali nije strasno za sada. nije mi jasno samo kako trpite tu cenu manju od 30din po litri mleka :sta:
Jesili ti EXTRA klasa ili je mleko ekstra klase ?
Ovo 20k verovatno znaci 20 000 ? Ne merevam somatske celije?
da EXTRA klasa i mislio sam na 20000 to je minimum sto moze aparat da izmeri!!!

Kod nas nije došlo do nekog velikog povećanja, pošto nam Šabačka mlekara plaća 27,5din po litru. Rekli su da će da bude 30din, ali pošto obaraju masnu jedinicu obaraju i mleko. ::lose::

A druze znaci i ti si u istom sosu kao i ja, tj dajes Sabackoj mlekari. I meni placaju toliko, ali od povecanja cene tesko da ce sta biti. Jel ti kasne sa isplatama, za koji mesec si poslednje podigao pare?

Nazad
Vrh