Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

I meni sa premijom izlazi 31,5 din/L, valjda ce izaci na 32,5 posto su rekli da cep podici premiju na 5 dinara, a zadnji kvartal 2010 su mi obracunali po 4 din premiju.
Kombajner, a kako si ti trpeo kad je premija bila 1,5 din/L, a i nije ti Imlek uveka davao tako dobru cenu sigurno?
A cenu trpimo kako moramo, druge nam nema. A i ja ne dajem Imleku, vec Sabackoj mlekari

@Aca.Jevrem Iz sela Ranovaca sam i trenutno imam nekih 100l na 2dana i sad sam u najnizoj tacki preko godine uglavnom sam oko 200l i preko... u mom komsiluku ima 3 otkupna mesta za mleko sva su IMLEK-ova i cene su iste extra,prva,druga klasa placaju se razlicito masnoca takodje utice na cenu mleka... Posto mi je otkupljivac sto vozi cisternu za imlek prijatelj znam da sva otkupna mesta sto on prevozi mleko do mlekare u POZAREVCU sve su cene iste i ista pravila vaze za bakterije i masnocu. ne znam sta da vam kazem i nebih znao o cemu se radi ali ova cena od 39 dinara bi trebala jos da se poveca po recima IMLEK-ovog vozaca.
@POCERINA pa premija je vec 5din...

da je drzava kakva bi trebala da buda to jest prava, trebala bi da sankcionise sve mlekare koje ne placaju redovno a ne ovako uzmu mleko ne plate par meseci i na kraj izceznu -milka,fimilk.

Kombajner, premija od 5 dinara ce se isplacivati od prvog kvartala 2011, ali on jos logicno nije stigao na naplatu. I ja sam sada na najnizoj proizvodnji od oko 70 L/dan posto mi je dosta krava zasuseno, ali bih ove godine sa prvoltelkama trebao da izadjem na nekih 180-200 L/dan. Pa bi tako i cena trebalo da ide gore. A kod nas Sabacka mlekara cenu meri samo po masnoj jedinici, a isplate su neredovne

Kifler Kakva drzava, takve i mlekare

Kod nas ako kasni isplata kasni samo od banke posto komercijalna banka isplacuje svakog 18 u mesecu a Intesa kasni po par dana, inace nikakvog kasnjenja imlek nije imao , ovih dana je stigla premija...

Kombajner, razumem ja sta ti meni pricas, aLi ocigledno da nije kod svih isto, i mene je Cikica (radisa) sto puta rekao da prodjem kod Imleka aLi nesmem jer znam da u Kocetinu platili i 24 din, nov i dec. mesec, upravo zbog toga ne smem jer cas mogu da plate 34 cas 24 e to mi se ne svidja nikako dok EcoFil petrovac dao mi fiksno 31, za moju trenutnu kolicinu od 140 l/dan.

Aca.Jevrem je napisao(la):
Kombajner, razumem ja sta ti meni pricas, aLi ocigledno da nije kod svih isto, i mene je Cikica (radisa) sto puta rekao da prodjem kod Imleka aLi nesmem jer znam da u Kocetinu platili i 24 din, nov i dec. mesec, upravo zbog toga ne smem jer cas mogu da plate 34 cas 24 e to mi se ne svidja nikako dok EcoFil petrovac dao mi fiksno 31, za moju trenutnu kolicinu od 140 l/dan.
Ne smeju vise da spuste toliko cenu i ovako imaju problema jer nisu realno platili dugo godina, inace Cikicu znam, jel znas mozda Lazu? on vozi kod mene!!

Aca.Jevrem je napisao(la):
Ne znam njega...ma oni na papiru imaju cenu aLi uvek nadju nacina da spuste... ispraksovali se oni dovoljno... niti branim niti napadam, aLi svi su se oni dogovorili oko cene na vreme...
Ma daleko od toga da branim nego pricam sta mislim, ne bi smeli tek tako da spuste cenu mleka.

pa trebali bi i mi da se dogovorimo oko cene mleka i lepo kazemo nema mleka ispod te i te cene i kraj lopovima. :udri:

kombajner je napisao(la):
Cena sirovog mleka kod mene je 39din sa premijom, otkupljuje IMLEK i nikakvih problema nemam sa njima. EXTRA sam klasa uvek 20k. bakterija masnoca 4.2, proteini 3.40, suve materije 8.75! isplacuju redovno dolaze po mleko svaki drugi dan, cena nije neka ali nije strasno za sada. nije mi jasno samo kako trpite tu cenu manju od 30din po litri mleka :sta:
Jesili ti EXTRA klasa ili je mleko ekstra klase ?
Ovo 20k verovatno znaci 20 000 ? Ne merevam somatske celije?

Ja imam nezvanicnu informaciju da ce otkupna cena mleka da pojeftiti za 50 para po masnoj jedinici,kako izvor navodi mlekare u mom okruzenju imaju visak mleka, videcemo sta ce biti.

znaci, toliko o prevazilazenju krize u mlekarstvu i motivisanju seljaka za dalju proizvodnju mleka i povecanju broja muznih grla :nono:

:haha: :haha: :haha: Imaju visak mleka :haha: :haha: :haha: strasno treba ih obesiti za muda mamu im je.. svuda nestasice , forsiraju mlekarstvo , samo o tome pricaju kako srbija nema mleka , telica i psenice , A ovi imaju viska . Treba Dragin da im sada da medalju za oporavak mekarstva u srbiji

Nazad
Vrh