Koke nosilje - hrana, nosivost, oprema, bolesti i ostalo

• Začetnik teme somborac025
  • Datum pokretanja
Zanimljivo i vrlo moguce.Znam sigurno da surutka regenerise jetru,tako da ta prica ima logige.

hahaha jos mi niko nije rekao da je cuo za to koga god sam pitao.....mada nije glupo....ljudi kad piju surutku obavezno imaju dijareju pitam se da li je tako i kod kokica.

Ne znam,logicno je pazi,znam da surutka regenerise jetru a i koristi se za pravljenje proteina za povecanje misicne mase :D

Sigurno ima neke logike, ali treba znati u kojoj se meri daje i sa kojom hranom zajedno. Sigurno se ne daje sama.

PS: Jeste Vi to vasu jetru regenerisali kad raspolazete sa tom informacijom?:osmeh::ppozdrav:

Је ли неко имао случај да кока снесе 2 јаја дневно? Јуче сам добио носивост преко 100% зато што је једна снела 2 јаја са размаком од 13 сати.
Дал' да им смањим храну или да гасим светло?

Imam pitanje..kada i koliko se kokama daje stresforte?p.s. ovo sa dva jaja nisam imao nazalost nikad slucaj.

---------- Poruka napisana 30-04-12 u 19:23 ---------- Prethodna poruka je 29-04-12 at 10:34 ----------

Ljudi jel ima neko da ista zna o ovome?

p.s. ovo sa dva jaja nisam imao nazalost nikad slucaj.
Случај се данас поновио у другом боксу у коме су 3 коке. Ујутру 3 јаја, поподне још 2.

---------- Poruka napisana 01-05-12 u 00:07 ---------- Prethodna poruka je 30-04-12 at 23:56 ----------

kada i koliko se kokama daje stresforte?
Колико сам пронашао, једна супена кашика на џак кукуруза. Витамини и микроелементи пожељни код стреса и митарења.

Је ли неко имао случај да кока снесе 2 јаја дневно? Јуче сам добио носивост преко 100% зато што је једна снела 2 јаја са размаком од 13 сати.
Дал' да им смањим храну или да гасим светло?

Prijatelj jedan mi se malo-malo hvali sa nosivoscu 13 kokica 14 jaja i to po par dana uzastopno. Bas juce me je zvao da je imao i 15 jaja. A sto se njegovog objekta tice, gde mu je kavez, posebna prica. Stoji mu u stali gde se nalaze: krava, junica, kobila i tovni pilici. Ponekad udje i koja koka iz dvorista a nekada je neka ovcica zatvorena tu.
Nije mi jasno kako im sve to uspeva pored tolikih zivotinja. Stres utice kontra pa umesto da smanje one povecaju nosivost.
Daje im hrane koliko mogu da pojedu i pa sta bude.
I mene zanima da li je to nesto nenormalno i treba izbegavati takve dogadjaje. Mada kod mene nije bilo do pre neki dan ali je snela sa meksom ljuskom. Izbacila ranije.

Pozdrav svima!
Vec sam se predstavio u rubrici za predstavljanje ali nije na odmet da se predstavim i ovde.

Zovem se Zoran, iz Smedereva sam, imam 32 godine, i planiram da pocnem da se bavim ovim poslom, tj. proizvodnjom jaja.
Trebalo bi mi par informacija koje nisam uspeo da nadjem ovde na forumu, pa ako neko moze da me posavetuje bio bih vam veoma zahvalan..

Naime, planiram da otvorim neku mini (za mene i nije bas mini) farmu..
Kapaciteta od 500 do 1000 koka nosilja.

Da li neko moze da mi kaze gde se mogu kupiti i po kojoj ceni kavezi za iste, moze novi ali polovni imaju prednost, i da li odmah traziti kaveze koje ispunjavaju EU normu?
Da li ovaj posao moze obavljati jedan covek (mislim na prehranu i odrzavanje koka, skupljanje jaja) uz podrsku jos jedne osobe..
Koliko dnevno (vremenski) okvirno tu ima posla? Moze ili jedan covek to fizicki da postigne?

I naravno ako ima neko, ko je voljan, da mi eventualno pokaze svoju farmu.. Cisto da znam u kakav posao ulazim.

Nema veze starost koka?
Бем ли га, није писало ал' обзиром да дају канаринцима, мешају у храну за примаму рибе... требало би да нема везе.

---------- Poruka napisana u 15:55 ---------- Prethodna poruka je at 15:48 ----------

i da li odmah traziti kaveze koje ispunjavaju EU normu? Da li ovaj posao moze obavljati jedan covek (mislim na prehranu i odrzavanje koka, skupljanje jaja) uz podrsku jos jedne osobe.
Какви ли су ти нови кавези кад по коки треба 0,75м²? Иначе видео сам фарму (каскадни кавези) од 3000 где један ради све. Појење аутоматизовано (нипл појилице), истресе џак хране и притисне дугме па транспортер напуни хранилице, ђубре такође очисти притиском на дугме (скрепер), једино што ручно скупља јаја колицима која су подељена класирком.
Обавезно иди на сајам у Н. Сад.

Ne znam kakavi su kavezi, al' kad EU smisli nesto, onda naravno to tako treba, ali da ne ulazim dublje u njigovu politiku sada...

Iskreno cisto sumnjam da cu imati za tako veliko ulaganje, pa da sve bude automatizovano, sto se tice pojilica to nije problem, ali ovo ostalo cu morati rucno..

A kada je sajam u NS, znali ko?

Ljudi,desilo mi se da jaje na sebi ima neko kao crevo od zeletina i unutra je bilo krvavo jel ima neko iskustva sa tim sta mu je?

Nazad
Vrh