Koke nosilje - hrana, nosivost, oprema, bolesti i ostalo

• Začetnik teme somborac025
  • Datum pokretanja
Koji koncentrat preporucujete? Pravimo objekat za 300 nosilja,imace ispust 30x5m i prostorija ce biti 12x5. Pretezno ce biti lehorn ili sad kako ga zovu Dekalb.

Koji koncentrat preporucujete? Pravimo objekat za 300 nosilja,imace ispust 30x5m i prostorija ce biti 12x5. Pretezno ce biti lehorn ili sad kako ga zovu Dekalb.
Imas kod Kocija matorog mesavinu zitarica,pa samo dokupi neki premiks i napravi sam ili kreni sa kupovinom koncentrata za nosilje iz AgroSpasa,20 kg-1100 din,ili nesto malo vise.

Farmkomerc imaju prilično dobru logistiku i cene.Isporučuju na 4 ili 5 t+.Cene imaš na sajtu,odobravaju rabat.
E sad drugi deo priče u koncetrate guraju sve i svašta da bi bilo konkurentno na tržište pitanje je da li hoćeš neku ekološki zdraviju proizvodnju ili čista komercijala. Za taj broj ja bi rekao da to nije samo za kuću a nije ni neka profi proizvodnja,ako ciljaš veću cenu za "domaće " jaje onda se potrudi sam oko žitarica i sačme a samo premiks kupuj.

Brat planira da zida objekat za nosilje. Ima 2-3 prodavnice u kojima bi prodavao jaja.
Da li za zidanje objekta za nosilje postoji neki konkurs i da li ima nekih subvencija za nosilje?
sad sam video i ovaj post.Objekat prijaviš u upravi za veterinu ,platiš taksu 2000 +din.Ima konkurs i pokrajinski i republički kao i za svu stoku detalje ne znam,potraži u pravilniku.

Nazad
Vrh