Koju rasu pasa imate ili volite

Hvala na odgovoru.
Jer kad sam im bacio onako friške bez kuvanja nisu ih baš hjteli jest.
Pa sam čuo da ih skuham onako sa perjem 10ak minuta i dam im.

Ja ocistim glave od perija tj.osurim ih, kuvam ih nekoliko minuta i stavim u zamrzivac, po potrebi vadim i dajem, samo otkinem kljun, macku razdelim glavu na 3 ili 4 dela a psu je dam celu i u slast pojedu. Sto se tice klanja pilica i ostatka, noge takodje dajem na isti nacin kao i glave bez noktiju i sve ono sto se odbacuje trtice, guse, za ciscenje i pranje creva nemam vremena posto ujedno koljem pilice i cerupam ih. Macku dajem sveza creva samo ih na brzinu ocistim i provucem kroz vrelu vodu i u slast ih pojede.

Nego narode kako vi hranite svoje pse i macke? Posecujem jedan forum koji je posvecen odgoju macaka i pasa, vise pasa i sta tamo ljudi daju psima reko bih da nas kriza uopste nije pogodila. To su celi pilici, iznutrice ( srca govedja, svinjska i pileca, zeludci, dzigerice) ledja, belo meso, riba i ko zna sta sta jos. U mom kraju gde ljudi jedu meso na slavu, parastos i na neko veselje neko da hrani ovako psa taj bi se smatrao da je budala ili ludak. Ja mog psa sam ocuvao na domacu hranu, hleba i u jednom periodu dok je radio restoran dobijao je pilece meso, sada posto je star dobija granule koje nadjem i opet ono sto ostane od rucka, macka takodje ucim na domacu hranu ali mu dajem granule.

Nego narode kako vi hranite svoje pse i macke?

Granule i stari hleb iz pekare.

Nova nada Gina Del DnD slika kada je imala 45 dana. Moja lepotica :)

297770_412630942133248_1982632765_n.jpg

MilanM
Pa i ja tako hranim pse ali to meso je već povuklo šmek ili je istekao rok više nije za ljudsku upotrebu.Ponekad bude i uginuća (svinje goveda i.sl).Cena takve hrane je od 20-60 dinara po kg što je stvarno jeftino u odnosu na granule ali je prljavo i trebaju zamrzivači.

Ja Belgiskog Malinoa hranim sa piletinom :kostima,ledjima,iznutricama.Poznajem čoveka koji se bavi piletinom i kad dobije šmek i ima neku veću količinu koju nije mogao da proda ja mu uzmem pa zamrzavam .Isplativije mi je od granula dosta ,malo ima zezancije zaledi-odledi.
Prvih godinu dana sam ga hranio sa granulama Royal Caninom ,skupo iako sam dobijao uzgajivačke cene .Posle toga sam probao sa jeftinijim granulama koje nije hteo da pipne, ali sad piletinu rastura .

Imam americkog staforda,starog 10meseci, hranim ga granulama,retko kad koskama....
Nikako da se setim da ga slikam,uglavnom granule mu pomogle za brzi rast,razvio se u cvrstog psa,hiperaktivan dosta,samo mu fali zenka ehhe

Nikada ne davati pileće,kokošje kosti i kosti ostale peradi.
Iznutrice također davati u što manjim količinama zbog nagomilavanja teških metala u njima.
Granule ako dajete ne kupujte one najjeftinije koje su pone bojila i aditiva.
I granule svakako natopiti!!

Mi nasoj Eli dajemo "Pedigre" granule sa mlekom ili jogurtom. Dobija jos mlevenu govedinu i piletinu, normalno skuvanu. Piletinu obavezno propustimo kroz prste pre hranjenja da slucajno nije zaostala neka kost. Mleveno meso nabavlja nam komsija koji ima odgajivacnicu pasa. Zadnju govedinu je doneo 5kg za 275,0 din. za sve, a piletinu po 50,0 din za kg.

Nikada ne davati pileće,kokošje kosti i kosti ostale peradi.
Iznutrice također davati u što manjim količinama zbog nagomilavanja teških metala u njima.
Granule ako dajete ne kupujte one najjeftinije koje su pone bojila i aditiva.
I granule svakako natopiti!!

ovo za kokosje ili pilece kosti mogu da potvrdim. Mom Dodzu koji je uginuo pre dve tri godine se bila zaglavila kost izmedju vilica, nije mogao da zatvori usta. Otac ga oslobodio od zaglavljene kosti.

Ja znam za bar 10 - 15 ljudi koji koriste piletinu i niko nema loših iskustava lično . Sve se svodi rekao neko tj. nekom tamo se desilo .Lik od koga uzimam bavi se piletinom ( njegovi ) bar 15 godina .Od uvek ima jednog rotvajlera i jednog sarplaninca u dvorištu.Jedu kosti sve puca .
Mada,blizu mene ima pileća fabrika čuo sam da prodaju zamrznutu mlevenu piletinu,moram da probam.
Uzgajivac od koga sam kupio Malinoa hrani ih sa kombinacijom prekrupe i mlevene piletine .

Piletinu da, ali ne i pilece kosti.
Iskljucivo zato sto prilikom pregriza, pileca kost ima veoma oste ivice, pa moze doci do problema.

moji pulini, brat i sestra. Imaju preklopljene usi i malo su jace konstitucije od onih 'banatskih' puluna. Isto nose povijen rep na ledjima. Za sada su jos mladi ali izrastaju u dobre cuvare i poslusne pse...
dscf5943.jpg

Jedan vidim da ima belu oznaku na grudima, a na drugom se ne vidi. I koliko su stari ovi psi ?

to su PULI a ovo su PULINI, cesta je greska u mesanju ovih pasa.
Muzjak ima malu belu fleku na grudima a pogledacu koliko su tacno stari u listi vakcinacije pa javim...

Ima moj komsija dva Pulija , samo sto im dlaka nije ovoliko dugacka po telu a na njusci jeste.

b4g31v.jpg

Moji ljubimci,medjuvremenu se cerka udala, pa ponela njenog Bernardinca.A ja kupio sestru od ove male i sad njih dve rasturaju .

dugo godina nisam imao kuce i 3 na vasaru u Rumi kupim pilina,videcu sad malo da ga slikam pa da ubacim slike.

Nazad
Vrh