Koju rasu pasa imate ili volite

Nani - nasla se jedno jutro u Djoletovom (ovaj treci) boksu i prezivela :) sad je kastrirana ali sva ziva i nervira Djoleta uspesno. Leo - donela komsinica, mi usvojili, uspesno ide Nani na zivce i Djole - AST prilicno netrpeljiv prema psima koji mu se ne pokoravaju ali beskrajno strpljiv prema Nani i Leu (dok se drze dalje od njegove serpe). Slazem se sa navedenim da je bitno psa socijalizovati ali imati AST ili slicne rase je veeelika odgovornost, nema opustanja. Ako se desi neko sr...e bice sigurno veliko. Djole je clan porodice ali problematican clan :sjasi:

Poslednja izmena:
u dvoristu mi je rundavi avlijaner- meda ( poreklo mu se nezna ),a u kuci kratko dlaki avlijaner- maza ( mesanac sa jazavicarom ) a tu su jos i njena 4 steneta stra tri nedelje ( 2 rundava a 2 bela sa crnim flekama )
inace sam ljubitelj krtkodlakih vrsta ( APT,bul terijer,bokser )

moze neko da mi kaze kakav je zakon sada na snazi ,sto se tice opasnih pasa,sta se placa,koliko ,kome?

Koliko sam cuo,za sada su to lokalne komunalne takse koje se primenjuju u Bgd i NS-u.Kod nas nista jos uvek (a nadam se i da nece).

e to je vec bolje,imam ponudu za psa starog 2 god.pa nisam znao sta da mu odg.Hvala ti za inffo.

Nema na cemu.Mada mislim da ce i ostale opstine da donesu tu odluku posle izbora.Ja sam imao odgajivacnicu AMSSTAF-a,i sve sam rasprodao,ostala jos jedna kuja od 8 meseci.Sa ovim lopovima sve je za ocekivati.

Ja sam pre par dana doneo žensko štene nemačkog ovčara, nazvao sam je " Lola", a mužjak se zove "Dixi" i ima 9 godina:

2mxrfyd.jpg

a59ogk.jpg

Ovaj irski terijer ,mada sumnjam daje cist , pre bih rekao da je mesanac postao isti pulin .Preskace ogradu kao Pulin , laje na ovce .Jendo vreme je bio vezan pored Pulina sad je pomeren pa se penje na kucicu.

slika0698.jpg

NJemacki lovni terijer... Najblesaviji pas na svijetu...
Ima tri godine, rastjeruje( davi) sve sto stigne macke, miseve, krtice, pacove i.t.d..

2mm5jxd.jpg

NEznam,svako novo leglo me je sve manje ispunjavalo.Psi su postali nekako plasljivi i mekani.Unakazili su rasu zarad eksterijera.Sve vise je pasa koji lice na ove "fegete" manekene-visoki i tanki,a sve manje "pocepanih i razbacanih" starih tipova pasa.Sve su se teze prodavali,a kao cuvari su bili -10,tako da ni tu nisu zadovoljili.
Ovako,odlucio sam se za univerzalnog psa,koji ce posluziti kao cuvar i pratilac.Stize 20. pa kacim slike.

Nazad
Vrh