Koju rasu pasa imate ili volite

Je l'? E, pa ja nisam video vlasnika tad, samo psa, i činio mi se jako opasan! A znam mu gazdu, on ni približno nije toliko opasan! :osmeh:

Ja od 1996-2002. drzim pit bulove.Imao sam preko 60 pasa.NIJEDAN nikada nije zarezao na coveka,a kamoli krenuo da napadne.Od 2004. do danas drzim Americke stafordske terijere,ista prica i sa njima.Sve zavisi kako su odgojeni.A odgovorno tvrdim da nijedan pas kod normalnog vlasnika nece da napadne coveka.Drugu zivotinju je nesto drugo_Ovo pricam za pit,staf,i bul terijere,jer ih znam kao rasu odliucno, i znam da su jako stabilni u glavi,sem ako ih neucis da napadaju.
Na prvom mestu po broju napada na ljude je N. Ovcar,slede Doberman,Rotvajler,Zlatni retriver,Veliki crni snaucer,Nemacka doga pa Staford.Mozes proveriti u na Guglu ako hoces.

Ja to zovem sindrom male k_t_.Najcesce su to iskompleksirani likovi koji svoje frustracije lece kroz opasnog psa.Danas kroz selo gomila klinaca seta pit bulove a pri susretu ne sme da te pogleda u oci.Ko od njih ima pouzdane uslove za drzanje, ko jetakvog psa video sa korpom? Tako da konstatacija o opasnom gazdi apsolutno stoji ali ne u smislu opasan frajer vec opasan po okolinu.

Ja to zovem sindrom male k_t_.Najcesce su to iskompleksirani likovi koji svoje frustracije lece kroz opasnog psa.Danas kroz selo gomila klinaca seta pit bulove a pri susretu ne sme da te pogleda u oci.Ko od njih ima pouzdane uslove za drzanje, ko jetakvog psa video sa korpom? Tako da konstatacija o opasnom gazdi apsolutno stoji ali ne u smislu opasan frajer vec opasan po okolinu.

Ovo je apsolutno tacno. To je neki fazon kroz k..ce...nje sa psima. Mogu sad da nabrojim nekoliko primera, tj nekoliko likova koji drze (velike ) pse samo da bi se pricalo , a te pse vezuju na lancice za bicikli, zid od dvorista nabijac oronuo, nesreca samo ceka da se desi.
Zadnji slucaj pre par dana, cistim sneg, sumrak, a lik kreno da seta 2 velika sarplaninca, uzgred setaju oni njega, vidim da su na nekom jadnom povodcu, usput laju i reze na sve zivo, uzbunili kere u celom sokaku,a gazda ponosan ...budala...da su se otrgli nema teorije da bi on sa svojih 70 kg mogao da ih zaustavi, bilo bi crne hronike na sve strane ...

I sad cu ja zbog tog sa malom k.t.. i ovog konja sa dva sarca da placam 60000 paz da necu. prvo sarplaninci su ovcarski psi drugo cuvari svog poseda,a to sto ovaj konj pravi od njih monstrume nisu psi krivi a ni ja.

Uredno plaćam taksu na svoje pse, jedan je kastriran pa mi rekoše da ne podleže oporezivanju (od uštede ću da kupim nov traktor :osmeh:).

Opasni psi (po Odluci grada):

- Staford terijeri

- Američki staford terijeri

- Mini bul terijeri

- Pit bul terijeri

- Mešanci tih rasa

Mužjak mešanac je ostao bez j... ali o trošku države jer pobegao je tražeći p... a završio u kafileriji u Ovči. :sjasi: Drugi glavonja je francuski mastif, postaviću sliku u temi.

Ja sam imao velikog kera prija 4-5 godina, šarplaninac, dobili ga na poklon kao štene (a već tada je bio veliki kao normalno pseto). Pazili ga i hranili, bio baš fino pseto i jbga, narastao kao div, imao je oko 80kg, zvijer prava. Jednom prilikom neki debili sa lovačkim kerovima prodju kroz sokak, začikavali ovog mog velikog i oni i njihovi kerovi, on bjesnio i trzao i uspio se osloboditi iako je imao lanac kojim vežem bikove (i bik od 800kg ga nije mogao prekinuti). Tu u dvorištu je priklao jednog kera. Tokom noći je zaklao 7 lovačkih pasa, bukvalno ih je iskidao na komade kada ih je našao, bili negdje skupljeni, vidio sam svojim očima šta im je uradio a još 5 ili 6 pasa je tako ozlijedio da su ih lovci morali ubiti. Sutradan su ga lovci uspjeli naći i ubiti. DOlazila je i policija i neka inspekcija ali bilo je svjedoka koji su vidjeli da su ti šupci izazivali psa i huškali svoje kerove na njeg, pregledali su lanac i odlučili da mi ne snosimo nikakvu krivicu već da su lovci sami sebi skrivili izazivajući ga a i sav komšiluk je posvjedočio da je pas bio jako miroljubiv i da nikada nikoga nije ni ogrebao. Posle toga nikada više ne bih držao velikog psa. Trenutno imam jednog oštrodlakog terijera i jednog kucova (mješanac) kojeg smo ja i supruga našli bačenog kao malecko štene na parkingu jednog tržnog centra u Bijeljini.

To je sigurno ali ne treba zaboraviti da su i pit i amstaf veoma lepi i moćni psi, veliko je zadovoljstvo i osećaj posedovati ih. Zbog veličine sam kupio mastifa ali čim bude bilo uslova obradovaću sebe i jednim takvim glavonjom. Što kaže Nikola, pravilna socijalizacija i samo da uživaš u psima.

---------- Poruka napisana u 19:15 ---------- Prethodna poruka je at 19:08 ----------

Moja zver u trenutku velikog nezadovoljstva što ga ometam dok glođe sočan svinjski papak. :osmeh:

bilo ih je 3,nazalost Barbara i Sima su uginuli,a ostao je Bojan :osmeh:

dsc00008.jpg

Potreban mi je kontakt sa Batom dreserom, pa ako neko može da me uputi bio bih zahvalan.

Pas ispoljava agresiju prema detetu u vidu učvršćivanja hijerarhijskog mesta u čoporu, i potreban mi je savet kako da se to koriguje.

Jos jednom svima hvala unapred!!

Domaca sorta avlijaner neka mesavina terijera i domaceg dzukca Snupi je zovem iako je zenka neprevazidjeni cuvar i inteligencija za nepoverovati, toliko je bistra i pametna da cesto puta mislim da mi cita misli.Inace nasao sam je na ulici vec je bila starija i do zla boga je bila zapustena ima opaku averziju prema ciganima i konjima tako da pretpostavljam da su je oni maltretirali.
Antologijska je prica da je posmatrala moju kevu kako pokusava da dohvati jaja iz slame i kad je keva otisla po neku motku da ih izvuce iz slame za to vreme kerusa je sva jaja izgurala iz slame i spakovala ih na gomilu.Ne dira nase macke sa njima se zeza ali zato sve sto primirise sa strane odmah najuri.Pacove , krtice i ostale stetocine tamani sve u 16.Ima srce kao lav hrabra je i ne bojis e ni jednog psa, kidise na sve dzukce koji se sunjaju okolo.Po ceo dan jurca po dvoristu i nikad je ne vezujem.Ne dira ni kokosi i do sad nije imala ni jedan peh po tom pitanju .Stara je ko zna koliko jer je kod mene poslednjih 14 godina.Vec je zovemo baba Snupi.

Njemacki kratkodlaki pticar je kod mene i imam ga vec 4 godine, lijep i umiljat, moj mali kojem su sada 3,5 godina se igra s njim

Nazad
Vrh