Koju rasu pasa imate ili volite

Zlatni su mnogo nervozni i netrpeljivi prema ljudima.To dolazi do izrazaja kasnije u starosti.Inace po nekim statistikama zlatni je na 4. mestu po broju napada na ljude.

To da su netrpeljivi sam primetio. I to je ono sto mi se ne svidja. Labradori su mnogo veseliji u igri sa decom. Zlatni mi se cine nekako nezainteresovani.

@ivan610988
Lepi su ti stenci,imao koristi od njih :ppozdrav:

@Nikola KV
Lepo pojacanje,svidja mi se,jedina mu mana boja,nesto mi se zuti bas i ne svidjaju....
Jel da ja kradem Dinine slike od tebe,ili ja da je slikam :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:

mA imam slike u telefonu,jebe me komp,nesto je puko skroz,pa ne mogu da prebacim slike....
Ista je kao i sto je bila,jedino se malo podgojila.... ::namigivanje::

Ne hranim je nesto preterano,ujutru grkljani,uvece junece hrskavice,,,videces kad izbacim slike za koji dan kakva je :ppozdrav:

Neznam koju kolicinu hrane joj dajes,ona je kod mene bila na granulama stalno.Porcija zavisi od rada sa njom,od 250-400gr dnevno,i nista vise.Ti joj dodaj jos 200gr na to sto dajes pa je prati kako reaguje,da li se goji ili ne.Ako se goji pojacaj trening,Ako se i tad goji smanji masti u hrani.

Brajko ja ti reko da od hrane imam meso u neogranicenim kolicinama,da ne bude da hvalim nesto,dajem joj dok god moze da jede,uvek joj po malo ostane,to ujutru izbacim kad cistim boks... :ppozdrav:

A ona jede kao prasilja :haha:
Pas treba da je uvek malo gladan,bar je to neka moja filozofija.Kad je sit trom je i samo spava.

ja u dvoristu pored mojeg imam ovce i jagance,bolje ja nju da nahranim,nego da se ona sama hrani,imao gbi cale da potegne prelamacu i na nju i na mene :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

pa hoce kad-kad da pojuri ka zici ali ja je pozovem i ona se odmah vrati,,,ostavljao sam je par puta samu na po pola sata mozda,hvala bogu sve je bilo ok,....
Primetio sam da macke puno mrzi :ppozdrav:

Evo mog Bruna u julu puni 14 godina. Mesanac Skotskog ovcara i najverovatnije Balkanskog gonica tj parila se njegova majka sa skotom ali se kasnije umesao i komsijin Balkanac. Malo je ogluveo tj selektivno cuje samo ono sto mu odgovara :) mali i gubi vid ali i dalje ume da laje cele noci da se mazi i pojuri po neku macku :)

33u4rvq.jpg

Inace sto se tice rasa koje volim ima ih nekoliko to su najverovatnije i buduci ljubimci kad za to dodje vreme. Rase su DA, CC, bulmastif, te neke kratkodlake vece misicave rase, odustao sam od haskija zbog njegovog nagona za bezanjem bilo mi je dosta sto mi je Bruno zadavao muke kada se neka kuja parila u komsiluku. Posto zivim jos uvek sa roditeljima i sestrom normalno izbor rasa zavisi i od tog faktora pa smo sestra i ja dosli do resenja ako ne dodjemo do kompromisa, ona voli AST i pitove i meni se svidjaju al mi nekako niski :) da uzimamo labradora ali samo crnog, pa sada malo citkam informisem se o rasama odgajivacnicama za sada je na zalost i cena presudna ali ko zna mozda dok dodje vreme za uzimanje stenca se poboljsa finansiska situacija pa ce i taj problemcic biti resen :)

@MilanM U pravoj si temi. :D
@Petar90 Nemoj nikad da joj ostavljas hranu. To je ruzna navika. I za tebe i za kera. Navikavas kuju da ti komanduje kad ona hoce da jede. Red mora da se zna. Moji imaju tacnu satnicu kad i koliko jedu. Dok jedu, jedu. Cim pocnu da zveraju okolo, odmah sklanjam. Ne bi trebalo da hrana stoji kod nje vise od 10 minuta. Jel ti nosis tanjir sa hranom i u krevet kad ides, ili jedes samo kad je za to vreme? Moras tacno da znas sta ti i koliko kerovi jedu. Nemoj da dozvolis da se prejedaju, iako se tebi cini da se ona ne goji zbog treninga, moze lako da se desi da srce strada, ili da ima problema sa drugim organima. Poslusaj Milosa, pametne savete ti daje. Pozdrav :ppozdrav:

Nazad
Vrh