Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala, i ja sam razmišljao o tom traktoru ali od par ljudi a i na forumima sam čuo da su njihov problem kočnice, a i kad se naprave rade 2-3 mjeseca i opet jovo nanovo.Davors , moja preporuka do 3000e je IMT 558 . Jes da je samo 3 brzine , ali mi se njegov odnos brzina najviše svidja . O hidraulici ne treba ni pričati . Inače kuća mi je od tog placa traktora u Srpcu 500m , ljude znam lično pa nebi komentarisao. Ako kome zatreba da pogledam nešto na nekom traktoru nije problem da trknem.
A kočnice?@davors ima kod mene dosta ljudi njih i zadovoljni su
Hvala, sad mi ponovi 558 ulazi u igruKocnice kad se urade kako treba moraju da traju 10 godina pa i vise ali retko ko to uradi valjano pa su zato i problemi tu.
Opruge i kugle se menjaju obavezno a kad se na diskove sa strane stave i dodatne dve opruge koje ih vracaju nece biti vise problema za blokiranjem.Umesto onih kugli na koje se oslanjaju kocioni cilindar i potisni klip se stave imbus safovi i ureze se navoj tako da se smanji maksimalno izlaznost klipa i videces kako ce kocnice biti jake i neces verovati kako ce onda da koci.Nalegajuce povrsine diskova obradi da budu ravni Kad se radi remont obavezno se menjaju i semerinzi i prekontrolisu se lezaji.Dihtunge treba zameniti sve a lezista kugli se obavezno moraju ispolirati naneti u njih bakarne paste.Sa donje strane treba prosiriti onu rupu da se lakse necistoca ili kocionu ulje izbace ako procure cilindri.Zameniti obavezno bocu za ulje jer je mizerno mala i staviti od Lade nive onu veliku bocu sa indikatorom da ti signalizira kad padne nivo pa da znas da imas problem.Novi cilindri oni zastavini nova creva i glavni kocioni.Ulje dot 4 neko iole kvalitetno i posle toga teraj koci i ne brini se .
Kocnice kad se urade kako treba moraju da traju 10 godina pa i vise ali retko ko to uradi valjano pa su zato i problemi tu.
Opruge i kugle se menjaju obavezno a kad se na diskove sa strane stave i dodatne dve opruge koje ih vracaju nece biti vise problema za blokiranjem.Umesto onih kugli na koje se oslanjaju kocioni cilindar i potisni klip se stave imbus safovi i ureze se navoj tako da se smanji maksimalno izlaznost klipa i videces kako ce kocnice biti jake i neces verovati kako ce onda da koci.Nalegajuce povrsine diskova obradi da budu ravni Kad se radi remont obavezno se menjaju i semerinzi i prekontrolisu se lezaji.Dihtunge treba zameniti sve a lezista kugli se obavezno moraju ispolirati naneti u njih bakarne paste.Sa donje strane treba prosiriti onu rupu da se lakse necistoca ili kocionu ulje izbace ako procure cilindri.Zameniti obavezno bocu za ulje jer je mizerno mala i staviti od Lade nive onu veliku bocu sa indikatorom da ti signalizira kad padne nivo pa da znas da imas problem.Novi cilindri oni zastavini nova creva i glavni kocioni.Ulje dot 4 neko iole kvalitetno i posle toga teraj koci i ne brini se .
moj predlog ti je da kupis rus T40 sa prednjom vucom...ja ga imam vec 25godina i prezadovoljan sam...Interesuje me koji traktor da kupim do 3000e a moze i malo preko koji bi mi sad sluzio za vucenje osoke a za koju godinu i verovatno za obradjivanje zemlje
To za kočnice na 558 je tačno , ali on je "ravničarski traktor " . Mogu jako dugo kočnice da budu , onako , nije da ih nema . Ja sam se naviknuo , jedna jako slaba , a druga blokira čim pipneš , tako da imam lijevu ako treba lagano , a ako nešto iskoči desna "uzubljuje" . . Za brdo nije nikako.
moj predlog ti je da kupis rus T40 sa prednjom vucom...ja ga imam vec 25godina i prezadovoljan sam...