zombie_666
Banned
osnovne podaci nasao sam na net. ali nije uvjek tako kako napisu meni treba da bi kosio sa 185cm roto i oranje .Imam imt560 i ima spor kardan i ne kosi dobrolivatsku trevu zato mi treba prinova.ovaj koji imam na netu je u moje mesto covek ga dovezo iz holandije i trazi 6500e.
Ja sam kosio sa Fahr KM24 (185cm) roto kosom sa dva diska sa Hurliman H360, IMT 539 a i Zetor 7045, uvijek na normalnom kardanu i nikad nisma primijetio da je sporo. Za oranje sa ovim traktorom ti treba obavezno plug sa tri brazde. U slučaju da ti je zemlja jaako teška, u obzir dolazi i neki veliki dvobrazd. Što se tiče kose, on bi se igrao sa 185cm. Cijena od 6500E nije velika, štaviše je mnogo jeftin. Kada ga budeš gledao otvori četvore oči, pazi na mjenjač najviše jer je on posebno skup za održavanje. Takodje obrati pažnju na lamelu, oni treba da imaju lamelu sa keramičkim pločicama, ona traje strašno dugo ali je jako skupa da se kupi nova a ni zakivanje novih pločica nije jeftino. Ako ga kupiš dobrog i očuvanog, bez kvarova, dugo će da te služi ako ga budeš domaćinski koristio i održavao.