Upravo iscitah celu temu.
Imam 4,5ha zemlje (u planu kupovina jos 2-3 hektara u bliskoj buducnosti) i treba mi traktor od 45-55ks. Zemlja je srednje teska smonica (moze se orati i sa 539 sa 755 plugovima ali teze)
Prosle godine sam bio vlasnik svega jedan dan IMT 549 jer je zbog papira vracen, novac ode pa se ponovo skuplja, a potraga u toku, a novac oko 4.000e.
IMT 549 je, po preporuci vlasnika i ljudi koji imaju znanje, zlatna sredina do 10ha zemlje.
Prednosti: Ima 3 klipa od rakovice 65, mali potrosac, vuce cetvorokrilnu drljacu, 24 tanjira, odlican hidraulik, plugovi 756 tj 12" ili 2x30cm, tesko se propinje (seni), gume 12.4 28 (pa je i po ceni guma zlatna sredina u odnosu na 539 i 558/560...), tezina je svega negde oko 200-250kg veca od 539, 5 brzina i sve u redukciji i veoma brz (40km/h), gabariti su identicni kao 539 sem visine (zbog kabine), kabina je velika i prostrana.
Mane: koliko sam cuo, hoce da ispadne iz 4te ili 5te brzine kada je natovaren i ide nizbrdo, strada mu konusno tanjirasti zupcanik, losiji kvalitet posle 1988 i 1989god.
Zbog svega ovog gore nabrojanog, ni jedan drugi traktor nisam ni gledao.
Sada ste me pokolebali posle citanja ove teme.
Spisak je produzen na:
1. IMT 549
2. Zetor 4911
3. Univerzal 445
O ova dva poslednja, niko nema ruznu rec koliko vidim.
Zetor u mom kraju mislim da nikada nisam ni video, a kamoli mogao da cujem nesto o njemu. Univerzal je navodno dosta tezak, ali sa hidro volanom kompletan traktor, pogotovo ako ima prednju vucu.
Sta mislite o spisku? Treba li nesto jos da se razmatra za moje potrebe? (Nema rada u sumi, uglavnom bi se radilo na blagim uzvisenjima)
Potrosnja mi jeste bitna stavka a i okretnost (male Sumadijske parcele).