Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Možda i kasnim zbog takorećih nikakvih padavina i rezervi vlage kojih nema uopšte.Inače uvek ureu razbacujem ranije 1-2 meseca pre setve dok su temperature niže (manji gubici volitizacijom) i da bi se azot spustio i u niže slojeve i rasporedio po dubini, nevolim kad mi je azot u gornjim slojevima više zastupljen, volim malo da ga biljka traži i time se bolje ukoreni (bolje podnosi oluje) i ide za vlagom i hranom, ovako radim godinama, pratim malo prognoze a i uradio sam dve analize N-min za kukuruz tako da u slojevima od 60-90cm takoreći da nema azota, analize će mi stići za koji dan pa ću postaviti, podatke mi je usmeno rekao savetodavac koji je video rezultate.
Da li fosfor u djubrivima proizvodjaca Eurofertil i Yara moze da se spusta u zemljistu po dubini?Planiram da idem u trake zajedno sa setvom ali ne mogu ispod dubine setve, pa ne znam kakav efekat da ocekujem...
za kolegu koji je bacao stajsko djubrivo pa se raspituje za kolicinu azota predsetveno.samo zivinski stajnjak moze potpuno da zameni mineralno djubrivo,u ovom slucaju konkretno azot.ti si bacio dosta govedjeg stajnjaka,osoka ti je cist azot,nije bilo padavina da ga spusti u dublje slojeve,mislim da ga ima poprilicno.e sad koliko je to dovoljno samo analiza moze da pokaze.ovako mozda je najbolje da nebacas azotno predsetveno vec sacekas kako ce biljke krenuti.ako krenu tamno zeleno,skoro crno,silno ne dodaj azotna djubriva.ako krenu bledunjavo dodaj azot u spartanju...