Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

:cool:....u delovima Balkana sa ekstenzivnom pljoprivredom, gde livade sejanice gotovo da i ne postoje, NPK 3*15 u proleće po livadi, svake druge-treće godine je uobičajeno.....

...e sad ima onih koji tvrde da to ispošćuje zemlju, ima onih koji kažu da to prija zemlji....kao i obično istina je negde na sredini...sigurno je da humus vremenom opada i da ga u nekom trenutku treba nadoknaditi stajnjakom...

...no da se vratim na NPK u proleće po livadi....ono što sam ja video navodi me na zaključak da livada dobro reaguje....druga ruka je neuporedivo jača, sklop bude gušći, u iole povoljnijim meteo uslovima ide i treća ruka...a sledeće sezone je puni prinos...

...toliko od mene o tome...

...nego....

...prošlog proleća izvučen dobar stajnjak i posejana lucerka...kasnili radovi zbog kiša s proleća, posle bilo suše...prva kosa bila i ovakva i onakva, druga eto da se kaže da je bila....

...jesenas preorano, pre dve nedelje nasut NPK 3*15 u količini 150 kg po jutru i drljačom zatvorena brazda...

...hoću kukuruz....
...šta još i kada da dam ???....:cool:

Poslednja izmena:
Juce i prekljuce razbacivali vestak,baceno 220kg/kj Urea,stamburano oko 150kj,evo koja slika:
j5cn6w.jpg

20zy5x2.jpg

2zs613p.jpg

2cqxkrr.jpg

1lvzt.jpg

Pa hteo sam sad da idem,al mi oblacno napolju nece se prosusiti do sutra a kazu kisa,a to kad frisko uvati kisa ima da bude kao zvaka,njesra,tako da ostavljam iza kise.

Meni danas ostala jedna parcela ne podrljana a bacena UREA...kaze mi otac ostavi neka pokisne nece to da ispari nigde i ja aj da ga poslusam...Ako ne padne sutra u utorak idem jos to da odradim i spreman sam za setvu...Inace izmedju 150-160 kg po k.j je baceno UREJ-e od jutros!

Ako bude susa ti ces ovde imati samo tuluzinu.
Ako bude susa svi cemo samo tulaj imati bez obzira na to koliko djubriva bacili.
Pre neki dan stigla analiza zemljista za njivu na kojoj pored vinograda sejemo i ostale kulture, jesenas baceno 150kg NPkg po kj djubriva, sta jos savetujete za kukuruz koji ce ici za vrsidbu ove godine i uopsteno za dalje?
analiza-vinograd-0-30.jpg

analiza-vinograd-30-60.jpg

Imaš dosta veliki izbor, Yara Ferticare, Wuxal , SOlaris .... sta se nadje najjeftinije . Kod kukuruza obrati pažnju na Zn-cink, za tu namenu imas Wuxal Zn

Nazad
Vrh