Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Da ali SAN i Amosulfan su dva različita đubriva.Azot im nije u istom obliku.Nije isto samo to što piše 33 ii 20% N.Bitno je koliko je pristupačno biljci.Proguglaj malo o tome.

San je stabilizovan AN jer je an zapaljiv a san je domace proizvodnje an je iz uvoza .Aktivna materija an 34% a san 33%

- - - - - - - - - -

San je stabilizovan AN jer je an zapaljiv a san je domace proizvodnje an je iz uvoza .Aktivna materija an 34% a san 33%

Šta je sad bolje po istoj ceni, Amoulfan ili SAN? Ovi moji će reči AmoSulfan, a vi ?

Znači azot u nitratnom obliku biljka ne moze da koristi. :sta:

Ma ne, to se samo neko salio.
Prelazak amonijacnog azota u nitratni se zove nitrifikacija a taj proces opet zavisi od bakterija, vlaznosti zemlje, vazduha ...

Urea se pomocu enzima i bakterije razgradjuje u amonijacni azot a onda se konvertuje u nitratni.

Dakle, neke biljke mogu da usvajaju i jedan i drugi azot ali vecini amonijacni azot nije dostupan.
Ovo me podseca na temu o Slavolu gde ZIS nece da prihvati da u slavolu nema nista drugo sem bakterija koje pomazu u usvajanju N ili P
http://poljoinfo.com/showthread.php?3335-slavol/page3

Ma to je moja reakcija na reklamiranje AmoSulfana.
Pitam se samo da li će sa AmoSulfanom biti veči profit?
Naravno treba i to probati ali pre bi probao NutriStart sa setvom.

prepodne san-33 gin/kg a popodne im stigla nova kolicina po ceni od 37 din/kg
urea rumunska 38 din/kg
i sad zbog cene bacicu vise ure-e ( kukuruz 200 kg/kj, psenica 50 kg/kj ure-e i 150 kg san-a/kj )

Sta mislite da li bi bilo dobro iskoristiti ovo vreme koje predvidjaju u februaru i razbacati ureu i naravno to sve lepo setvospremacem ubaciti na 10-ak cm.

Nazad
Vrh