Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Ja bacam puno :haha:
Da ti znas koliko bacaju kod nas, ja tek malo posolim.
Baceno je i npk jesenas.

heh poznato mi je to, ima i kod nas par takvih....al su se one god kad je bila susa zeznuli i upropastili sve, nisu imali ni zrno kukuruza upravo zbog 'belih' njiva pred setvu :/ a imaju dosta zemlje....kod nas uglavnom svi bace od 100 do 150Kg/kj Uree...

@Jugos
Nisam siguran da Zorka proizvodi to djubrivo. Pre neki dan sam pitao u njihovom diskontu, a trgovac me gleda belo.
Moraćuda nazovem ove njihove ,,menadzere"da se raspitam.

Kupio sam prosle nedelje jednu parcelu na kojoj je detelina. Posto je vec stara hteo bih da je izorem za kukuruz. Da li rasturiti nesto od vestaka sad pred oranje ?? I za koliko da smanjim kolicinu azota predsetveno ??

Bewisa, nisam siguran ni ja nisam zvao nikog do sad, a cini mi se primamljivo na sajtu,inace iso bi onda na Eurofertil zavisi i od cene,to bi verovatno uzeo preko šećer

Danas zvao i kazu da to ovde(Srbija) niko nije kupio,tj prodaju samo na šleper.
Tenutno ima samo AmoSulfan i košta 340 evra tona bez PDV-a, bez prevoza i bez marze.

Au skup im taj amo sulfan... Ja sam razmišljao da ga bacam na pšenicu u prihrani, al po toj ceni teško...

Inače što se tiče đubriva, naručena kutunina urea, cena se još nezna, a količina 120 do 130 kg/kj...

A ja sam cuo da je Amosulfan 250 evra + manipulativni troskovi i PDV ... ne znam koga ste pitali za cenu ali takvu informaciju imam ja... ne bi smelo da je preko 33-34 din pa i sa marzom. Moguce da neko igra na foru "novo" , lepo pakovanje itd. pa da je digao cenu da zaradi ekstra profit.. mada tesko. Ili ima neko drugo djubrivo na lageru koje je hteo da uvali..

Danas zvao i kazu da to ovde(Srbija) niko nije kupio,tj prodaju samo na šleper.
Tenutno ima samo AmoSulfan i košta 340 evra tona bez PDV-a, bez prevoza i bez marze.

Ja sam čuo da je u Novom Bečeju cena AmoSulfan-a 33-34 dinara sa PDV-om i da mu je to inače cena za Srbiju u zavisnosti gde je maloprodaja.

Sinoć na prezentaciji Elixira rečeno da je Amosulfan iste cene kao i SAN.Negde oko 33-34dinara sa pdv.

Jesi li ih pitao gde ima da se kupi u maloprodaji?
Al su naivni,20% a cena kao SAN. Za prihranu samo SAN. Meni je njihov menadzer rekao cenu za Premijum djubrivo sa 16% N i 20%P,Izgleda da je to NutriStart:sta: a ja razumeo da je Amosulfan.
Prvo zvao fabriku, oni veze sa zivotom nemaju i daju mi broj telefona od menadzera Slavka,koji je usput gazdin rodjak i on mi tako rekao.

Nazad
Vrh